Opskrift på lækre chokoladeboller med fyldende smag

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne dele vores opskrift på chokoladeboller med jer. Disse lækre boller er perfekte til en eftermiddagssnack eller som en sød afslutning på en middag. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 32e73 Opskrift på lækre chokoladeboller med fyldende smag

Ingredienserne inkluderer blandt andet mel, gær, sukker, mælk, smør og selvfølgelig chokolade. Kogetiden og stegetiden er ikke alt for lang, så du kan have friske og varme chokoladeboller på bordet på ingen tid.

Hvis du mangler inspiration til din næste bagning, kan du finde vores opskrift på chokoladeboller på vores Facebook, Instagram og Pinterest. Vi har også lavet en video og taget billeder af processen, så du kan se, hvordan det skal gøres. Del gerne din mening og dine egne tips i kommentarerne. Vi håber, at I vil nyde vores favorit opskrift på chokoladeboller.

Læs også:  Opskrift på broccolitærte: Lækker og nem at lave

Ingredienser og forberedelse

v2 32e76 7uel1 Opskrift på lækre chokoladeboller med fyldende smag

Ingredienser

For at lave disse lækre chokoladeboller, skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Hvedemel 500g
Sukker 75g
Gær 50g
Salt 1 tsk
Kardemomme 1 tsk
Mælk 3 dl
Vand 1 dl
Æg 2 stk
Smør 150g
Mørk chokolade 100g
Chokoladeknapper 50g

Forberedelse

Følg disse trin for at lave de lækreste chokoladeboller:

  1. Opløs gæren i lun mælk.
  2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og blødt smør.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er smidig og elastisk.
  4. Hak den mørke chokolade og tilsæt den til dejen sammen med chokoladeknapperne.
  5. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 12 timer.
  6. Tag dejen ud af køleskabet og form den til boller.
  7. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys evt. med hakket chokolade.
  9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  10. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tips: Disse chokoladeboller er nemme at lave og kan fryses ned, så du altid har en lækker snack klar. Prøv at tilføje kaffe til dejen for ekstra smag. Du kan også tilsætte en remonce af sukker, kanel og smør for en ekstra sød smag. Del gerne din mening og kommentarer om opskriften i vores gruppe på Facebook.

Scroll to Top