Opskrift på lækre chokoladeboller med fyldende smag

laura madsen Opskrift på lækre chokoladeboller med fyldende smag
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 9 oktober, 2024

Vi vil gerne dele vores opskrift på chokoladeboller med jer. Disse lækre boller er perfekte til en eftermiddagssnack eller som en sød afslutning på en middag. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 32e73 Opskrift på lækre chokoladeboller med fyldende smag

Ingredienserne inkluderer blandt andet mel, gær, sukker, mælk, smør og selvfølgelig chokolade. Kogetiden og stegetiden er ikke alt for lang, så du kan have friske og varme chokoladeboller på bordet på ingen tid.

Hvis du søger inspiration til din næste bagning, kan du finde vores opskrift på chokoladeboller på Facebook, Instagram og Pinterest. Vi har også lavet en video og taget billeder af processen, så du kan se, hvordan man gør. Del gerne din mening og dine egne tips i kommentarerne. Vi håber, at I vil nyde vores yndlingsopskrift på chokoladeboller.

Ingredienser og forberedelse

v2 32e76 7uel1 Opskrift på lækre chokoladeboller med fyldende smag

Ingredienser

For at lave disse lækre chokoladeboller, skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Hvedemel 500g
Sukker 75g
Gær 50g
Salt 1 tsk
Kardemomme 1 tsk
Mælk 3 dl
Vand 1 dl
Æg 2 stk
Smør 150g
Mørk chokolade 100g
Chokoladeknapper 50g

Forberedelse

Følg disse trin for at lave de lækreste chokoladeboller:

  1. Opløs gæren i lun mælk.
  2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og blødt smør.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er smidig og elastisk.
  4. Hak den mørke chokolade og tilsæt den til dejen sammen med chokoladeknapperne.
  5. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 12 timer.
  6. Tag dejen ud af køleskabet og form den til boller.
  7. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys evt. med hakket chokolade.
  9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  10. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tips: Disse chokoladeboller er lette at lave og kan fryses, så du altid har en lækker snack klar. Prøv at tilsætte kaffe til dejen for ekstra smag. Du kan også tilføje en remonce af sukker, kanel og smør for en sødere smag. Del gerne din mening og kommentarer om opskriften i vores Facebook-gruppe.

Scroll to Top