Opskrift på syltede græskar: Sådan laver du dem selv

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på syltede græskar

v2 32e1l 9itfn Opskrift på syltede græskar: Sådan laver du dem selv

Vi elsker syltede græskar! Den søde og syrlige smag gør det til den perfekte tilføjelse til enhver ret. Hvis du også er en fan af syltede græskar, så er du kommet til det rette sted. Vi har en fantastisk opskrift på syltede græskar, som du kan lave derhjemme.

Ingredienserne er nemme at finde, og opskriften er nem at følge. Alt, hvad du behøver, er græskar, eddike, sukker og krydderier. Du kan tilpasse krydderierne efter din smag, men vi anbefaler at bruge kanel, nelliker og ingefær for at tilføje en ekstra smag.

Sådan gør du

Først skal du skære græskarret i små stykker og koge dem i en blanding af eddike, sukker og krydderier. Lad det simre i ca. 10-15 minutter, indtil græskarret er blødt og gennemkogt. Derefter kan du hælde det hele i et glas og opbevare det i køleskabet. Det er så nemt!

Læs også:  Opskrift på julestjerner: Sådan laver du de smukkeste juledekorationer

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på syltede græskar og nyde den søde og syrlige smag. Og hvis du har nogle tips eller favorit krydderier, er du velkommen til at dele din mening i kommentarerne nedenfor. Du kan også printe opskriften ud eller se vores video for at se, hvordan vi gør det.

Fremgangsmåde

v2 32e1p f5zjk Opskrift på syltede græskar: Sådan laver du dem selv

Forberedelse af græskar

Først skal du skrælle græskarret og skære det i skiver eller tern, alt efter hvad du foretrækker. Du kan bruge forskellige typer græskar som asier, hokkaido eller squash alt efter din favorit.

Lavning af syltelage

For at lave syltelagen skal du koge vand, sukker og salt i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt dernæst eddike og de ønskede krydderier som ingefær, vanilje, laurbærblade, peberkorn, peberrod eller nelliker.

Syltning

Læg græskarskiverne i en sylteglas og hæld syltelagen over, så det dækker græskarskiverne helt. Tilsæt eventuelt et par dråber atamon for at forlænge holdbarheden.

Servering og opbevaring

Syltede græskar kan serveres som tilbehør til både kød og salat. Opbevar syltede græskar i køleskabet og de vil holde sig i flere måneder.

Tips og tricks

Hvis du ønsker at lave en sundere version af syltede græskar, kan du erstatte sukkeret med sukrin eller et andet sødemiddel. Du kan også eksperimentere med forskellige krydderier for at tilføje mere smag.

Vi håber, at du har nydt denne opskrift på syltede græskar. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top