Opskrift på lækre flødekartofler med mornaysauce

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på flødekartofler med mornaysauce, som vi gerne vil dele med jer. Denne ret er nem at lave og er perfekt til en hyggelig aften derhjemme eller til en festlig lejlighed.

v2 32ybb o4srg Opskrift på lækre flødekartofler med mornaysauce

Ingredienserne er nemme at finde i ethvert supermarked, og kogetiden er ikke særlig lang. Stegetiden i ovnen er heller ikke særlig lang, og resultatet er en lækker og cremet kartoffelret med en skøn mornaysauce.

Vi har også nogle tips til, hvordan du kan tilpasse retten til din smag, og vi vil også fortælle lidt om oprindelseslandet for denne klassiske franske sauce. Sådan gør du trin for trin vil blive beskrevet, og vi vil også inkludere en video og billeder, så du kan se, hvordan retten skal se ud. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer til denne favoritret.

Læs også:  Opskrift på fudge: Lær at lave den perfekte søde snack

Ingredienser og Forberedelse

v2 32ybe Opskrift på lækre flødekartofler med mornaysauce

Ingredienser

Til vores lækre flødekartofler med mornaysauce skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Kartofler 1 kg
Fløde 5 dl
Løg 2 stk.
Hvidløg 2 fed
Muskatnød 1 tsk.
Salt Efter smag
Peber Efter smag
Piskefløde 2 dl
Mælk 2 dl
Bechamelsauce 2 dl
Oste 100 g

Forberedelse

Først skal du skrælle og skære kartoflerne i tynde skiver. Herefter skal du hakke løg og hvidløg fint.

I en gryde skal du varme fløden op sammen med løg og hvidløg. Tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag. Lad det simre i et par minutter, indtil løgene er bløde.

I en anden gryde skal du blande piskefløde, mælk og bechamelsauce sammen. Lad det simre i et par minutter, indtil saucen er jævn og cremet.

Nu skal du forvarme ovnen til 200 grader. Tag en ildfast form og læg et lag kartofler i bunden. Hæld halvdelen af flødeblandingen over kartoflerne og gentag med et andet lag kartofler og flødeblanding.

Hæld til sidst ostesaucen over kartoflerne og sæt formen i ovnen. Bag i ca. 45 minutter, indtil kartoflerne er møre og toppen er gyldenbrun.

Server flødekartoflerne med mornaysauce som tilbehør til din favoritret eller som en lækker hovedret.

Vi håber, at du har nydt denne opskrift og vil dele din mening og kommentarer med os!

Tilberedning og Servering

v2 32ybj 48d0e Opskrift på lækre flødekartofler med mornaysauce

Tilberedning

For at tilberede flødekartofler med mornaysauce, skal vi først forvarme ovnen til 200 grader. Imens ovnen varmer op, skal vi skære 1 kg skivede kartofler i tynde skiver og lægge dem i et ildfast fad.

Herefter skal vi tilberede mornaysaucen. Vi smelter 50 g smør i en gryde og tilsætter 50 g mel. Vi rører det sammen og tilsætter gradvist 5 dl mælk, mens vi fortsætter med at røre. Når saucen er jævn, tilsætter vi 100 g revet ost og rører det sammen, indtil osten er smeltet. Vi tilsætter også en knivspids muskatnød pulver og friskkværnet peber efter smag.

Læs også:  Opskrift på borgmesterstang - en traditionel dansk kage med marcipan og hindbær

Vi hælder mornaysaucen over kartoflerne i det ildfaste fad og sætter fadet i ovnen i cirka 45 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og saucen er gyldenbrun.

Servering

Når flødekartoflerne med mornaysauce er færdige, kan de serveres med en lækker salat og eventuelt et stykke kød eller kylling som tilbehør.

Vi kan også tilføje lidt ekstra smag ved at drysse lidt kværnet peber over retten inden servering. En anden mulighed er at tilføje flødestuvede kartofler som en ekstra side til retten.

For at opvarme rester af flødekartofler med mornaysauce, kan vi sætte dem i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter, eller indtil de er varme hele vejen igennem.

Se gerne vores video for at få en bedre forståelse af, hvordan man tilbereder flødekartofler med mornaysauce, og del gerne din mening og kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top