Opskrift på gammeldags sukkerkringler: Sådan laver du de lækreste kringler fra bunden

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle en favorit sød snack, og for mange af os er det sukkerkringler. Disse lækre, sprøde og søde godbidder er en klassiker i Danmark, og vi har en opskrift på gammeldags sukkerkringler, der vil tage dig tilbage til barndommen.

v2 3378b 9d6bk Opskrift på gammeldags sukkerkringler: Sådan laver du de lækreste kringler fra bunden

Ingredienserne til disse sukkerkringler er simple og nemme at finde, og du vil sandsynligvis allerede have dem i dit køkken. Kogetiden er kort, og stegetiden er også rimelig hurtig, så du vil kunne nyde dine friske sukkerkringler på ingen tid. Vi har også nogle tips til at gøre din sukkerkringleproduktion endnu bedre.

Oprindelseslandet for sukkerkringler er ikke helt klart, men de er en populær snack i mange lande over hele verden. Sådan gør du vores version af gammeldags sukkerkringler er enkel og nem at følge, og vi har også inkluderet en video og billeder for at hjælpe dig med at visualisere processen. Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift og eventuelle kommentarer eller ændringer, du har lavet for at tilpasse den til dine præferencer.

Læs også:  Opskrift på pindebøf med klassiske tilbehør

Opskrift på gammeldags sukkerkringler

v2 3378f 8yptt Opskrift på gammeldags sukkerkringler: Sådan laver du de lækreste kringler fra bunden

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til at lave vores sukkerkringler:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk salt
  • Perlesukker til pynt
  • Bagepapir

Fremgangsmåde

Først skal vi lave dejen. Vi smelter smørret og blander det med mælken og eddiken. Vi rører gæren ud i blandingen og tilsætter sukker, salt og æg. Herefter tilsætter vi hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen bliver en fast dej.

Vi lader dejen hæve i en grynet masse i ca. 30 minutter på et køligt sted. Når dejen er hævet, ælter vi den igennem og former den til små kringler. Vi lægger kringlerne på bagepapir og lader dem hæve i yderligere 10 minutter.

Vi pensler kringlerne med æggehvider og drysser perlesukker på toppen. Vi bager sukkerkringlerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Opskriften på gammeldags sukkerkringler er en klassisk opskrift, som mange af os kender fra vores mormors køkken. Disse småkager er perfekte til jul eller som en sød snack til eftermiddagskaffen.

Vi håber, at vores opskrift og tips har været nyttige for jer. Del gerne jeres mening og kommentarer til opskriften.

Tips og tricks til den perfekte sukkerkringler

v2 3378j bdt34 Opskrift på gammeldags sukkerkringler: Sådan laver du de lækreste kringler fra bunden

Når det kommer til opskriften på gammeldags sukkerkringler, er der nogle tips og tricks, som kan hjælpe med at få den perfekte kringel. Her er nogle af vores bedste råd:

Ingredienser

Det er vigtigt at bruge de rigtige ingredienser, når man bager sukkerkringler. Sørg for at bruge friske ingredienser af god kvalitet, især når det kommer til mel og sukker. Brug hvedemel af høj kvalitet, og undgå at bruge for meget sukker i dejen, da det kan gøre dejen for sød og svær at arbejde med.

Læs også:  Opskrift på pasta med kødsovs: En nem og lækker aftensmad

Dejen

For at få den perfekte sukkerkringler skal dejen være fast og elastisk. Det er vigtigt at ælte dejen grundigt, så den bliver ensartet og glat. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time, så den kan sætte sig og blive mere fast.

Formning

Formning af sukkerkringler kræver lidt øvelse, men det er ikke svært, når man først har lært teknikken. Brug en skarp kniv eller dejskraber til at skære dejen i små stykker, og rul dem ud til lange, tynde pølser. Form pølserne til kringler, og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Pensling og pynt

For at få den perfekte sukkerkringler er det vigtigt at pensle dem med æg og drysse dem med perlesukker inden bagning. Dette giver kringlerne en flot glans og en sød smag. Pynt eventuelt med lidt ekstra sukker eller småkager, hvis du ønsker det.

Bagetid og temperatur

Bag sukkerkringlerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter. Hold øje med kringlerne undervejs, så de ikke bliver for mørke. Når sukkerkringlerne er færdigbagte, skal de afkøles på en bagerist, inden de opbevares i en kagedåse.

Vi håber, at disse tips og tricks vil hjælpe dig med at bage den perfekte gammeldags sukkerkringler. Del gerne din mening og dine egne kommentarer i kommentarfeltet nedenfor, og husk at tagge os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Scroll to Top