Opskrift på varm æblekage med kanel og vaniljesauce

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle vores favoritdesserter, men der er noget unikt ved en klassisk varm æblekage. Den varme, bløde kage med saftige æbler og sprødt fyld er en favorit, som mange af os husker fra barndommen. Opskriften på æblekage er ret enkel og kræver ikke mange ingredienser. Men det er vigtigt at holde øje med både kogetid og stegetid for at få den helt rigtige konsistens.

v2 33713 22wfs Opskrift på varm æblekage med kanel og vaniljesauce

En klassisk æblekage kan laves på mange måder, og det er ikke let at sige, hvilken opskrift der er den bedste. Men vi har en favorit, som vi gerne vil dele med jer. Oprindelsen af denne opskrift er ukendt, men den har været brugt i mange år og er meget populær. Vi vil også give jer nogle tips til, hvordan I kan forbedre denne æblekage. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på Wienerschnitzel: En klassisk og lækker ret fra Østrig

Ingredienser og forberedelse

v2 33716 v77t8 Opskrift på varm æblekage med kanel og vaniljesauce

Valg af æbler og andre ingredienser

Når vi laver varm æblekage, er det vigtigt at vælge de rigtige æbler. Vi anbefaler at bruge syrlige æbler, da de bevarer deres smag og struktur efter bagning. Madæbler er gode, men spiseæbler kan også bruges.

Til dejen skal du bruge: sukker, rasp, smør og mel. For at give dejen en ekstra smag kan du tilsætte vanilje eller hakkede mandler. Til toppen skal du bruge æblemos eller æblegrød, og du kan også bruge chokolade eller brun farin for at give en ekstra smag.

Forberedelse før bagning

For at forberede æblerne skal du skrælle dem og skære dem i små stykker. Bland æblerne med sukker og lidt vand i en gryde og kog dem i ca. 10 minutter, indtil de er bløde. Lad æblerne køle af og tilsæt derefter lidt kanel og evt. makroner.

For at lave dejen skal du blande sukker, rasp og smør sammen, indtil det bliver til en dej. Tilsæt mel og ælt dejen sammen. Rul dejen ud og læg den i en smurt form.

Hæld æblemosen eller æblegrøden over dejen og drys med lidt rasp eller brun farin. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter ved 180 grader.

Server varm æblekage med flødeskum eller cremefraiche. Vi håber, at du vil nyde denne lækre dessert og del gerne din mening og kommentarer med os.

Bæredygtighed og variation

v2 3371a mtk79 Opskrift på varm æblekage med kanel og vaniljesauce

Vi hos Arla opskrifter tror på at bæredygtighed er vigtigt, og derfor har vi sørget for at inkludere tips i vores opskrift på varm æblekage til at mindske madspild. Efteråret er en fantastisk tid på året, hvor æbler er i sæson, og derfor er det en oplagt tid at prøve vores opskrift på varm æblekage.

Læs også:  Opskrift på klassisk stjerneskud: En guide til den perfekte ret

Ingredienserne i vores opskrift er fra oprindelseslandet Danmark, og vi har sørget for at vælge ingredienser af høj kvalitet. Vi anbefaler at bruge æbler fra lokale producenter, da det både er godt for miljøet og giver en bedre smag.

For variation kan man tilføje forskellige krydderier som kanel eller kardemomme for at give kagen en ekstra smag. Man kan også tilføje nødder eller rosiner for ekstra tekstur og sødme.

Kogetiden på vores opskrift er cirka 30 minutter, og stegetiden er cirka 20 minutter. Vi har inkluderet en video og billeder i opskriften for at gøre det nemmere at følge med.

Vores opskrift på varm æblekage er en favorit hos mange, og vi vil gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Scroll to Top