Opskrift på groft pizzadej: Sådan laver du en sund og velsmagende pizzadej

laura madsen Opskrift på groft pizzadej: Sådan laver du en sund og velsmagende pizzadej
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside |  + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 9 oktober, 2024

Vi elsker pizza, og vi ved, at du også gør det. Der er noget særligt ved at samle dine yndlingsingredienser på en sprød og lækker bund. Men for at gøre det rigtigt, skal man have en god pizzadej. Derfor vil vi gerne dele vores opskrift på grov pizzadej med dig.

v2 33qhu evm5j Opskrift på groft pizzadej: Sådan laver du en sund og velsmagende pizzadej

Ingredienserne er enkle og lette at få fat i, og du har ikke brug for en røremaskine. Alt hvad du skal bruge er mel, gær, vand, olivenolie og salt. Vi bruger en blanding af fuldkornshvedemel og grahamsmel for at give dejen mere smag og tekstur. Det bedste ved denne opskrift er, at den er nem og hurtig at lave. Du kan have din hjemmelavede pizzadej klar på under en time.

Sådan gør du: Bland mel, gær, salt og olivenolie i en skål. Tilsæt vand og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hæve i en time, indtil den er fordoblet i størrelse. Rul dejen ud på en bageplade med bagepapir og tilsæt dine yndlingsfyld. Bag i ovnen i ca. 15 minutter, indtil skorpen er sprød og fyldet er varmt og boblende. Vi håber, at du vil prøve vores opskrift og dele din mening og kommentarer med os.

Fremstilling af groft pizzadej

v2 33qhy npynr Opskrift på groft pizzadej: Sådan laver du en sund og velsmagende pizzadej

Vi elsker at lave hjemmelavet pizza, og med denne opskrift på groft pizzadej kan du lave en lækker pizza med en sprød skorpe, der samtidig er sundere end den traditionelle hvide pizzadej. Her er vores trin-for-trin guide til at fremstille groft pizzadej.

Forberedelse af ingredienser

Til denne opskrift på groft pizzadej skal du bruge følgende ingredienser:

  • 300 g fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olivenolie

Sørg for at have alle ingredienserne klar på køkkenbordet, og mål dem op i skåle, så de er klar til brug.

Æltning og hævning af dejen

Bland de to slags mel, salt og sukker sammen i en stor skål. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt det til melblandingen sammen med olivenolien. Ælt dejen godt igennem, indtil den er glat og smidig. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur.

Formning og bagning af pizzaen

Efter hævning skal dejen æltes igennem igen, og formes til en pizzabund på et meldrysset bord. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud til ønsket størrelse og form. Læg dejen på en bageplade med bagepapir.

Smør tomatsauce på pizzabunden og tilsæt dit yndlingsfyld. Bag pizzaen i ovnen ved høj varme i ca. 10-15 minutter, indtil skorpen er sprød og fyldet er varmt og lækkert.

Tips: For at få en ekstra sprød skorpe kan du bage pizzaen på en pizzasten i ovnen. Du kan også prøve at lave små pizzasnacks ved at rulle dejen ud og skære den i mindre stykker, som du kan rulle sammen til små pizzasnurrer eller pizzasnacks.

Vi håber, at du vil prøve vores nemme opskrift på groft pizzadej derhjemme. Del gerne din mening og dine kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor, og tag os på Instagram eller Facebook, hvis du deler billeder eller videoer af din hjemmelavede pizza. Bon appétit!

Scroll to Top