Opskrift på gulerodsbrud: En nem og lækker dessert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på gulerodsbrud

v2 32431 m0hok Opskrift på gulerodsbrud: En nem og lækker dessert

Vi er begejstrede for at dele vores opskrift på gulerodsbrud med jer! Denne lækre kage er perfekt til alle, der elsker gulerødder og ønsker en sundere version af en klassisk dessert. Med en blød og fugtig krumme og en sød, cremet glasur er denne kage en favorit blandt vores venner og familie.

Ingredienserne til denne kage er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Vi bruger friske gulerødder, mel, sukker, æg og krydderier som kanel og ingefær for at give kagen en varm og krydret smag. Vi har også inkluderet et par tips til at gøre kagen endnu mere lækker, såsom at tilføje rosiner eller nødder til dejen.

Læs også:  Opskrift på torskefileter i ovn: Sådan tilbereder du dem perfekt

Vi blev inspireret til at lave denne opskrift af vores ven Ellen, som delte en video på sin Instagram-konto, hvor hun lavede en lignende kage. Vi var så imponerede over resultatet, at vi besluttede os for at prøve det selv og dele vores version med vores følgere. Vi har allerede modtaget mange positive kommentarer og billeder af vores læsere, der har prøvet opskriften derhjemme.

Sådan gør du: Følg vores nemme trin-for-trin vejledning og se vores video for at få endnu mere hjælp til at lave denne lækre kage. Vi vil også gerne høre din mening og se dine billeder, så del dine kommentarer og billeder med os på vores Instagram-konto. Vi håber, at I vil nyde vores opskrift på gulerodsbrud lige så meget som vi gør!

Ingredienser og Forberedelse

v2 32436 kj9hz Opskrift på gulerodsbrud: En nem og lækker dessert

Ingredienser

Til vores gulerodsbrud skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 500g groftrevne gulerødder
 • 250g hvedemel
 • 250g fuldkornshvedemel
 • 50g sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk tørret gær
 • 100g smør
 • 2 æg
 • 2 dl mælk
 • 1 dl yoghurt
 • 50g solsikkekerner

Forberedelse

 1. Start med at blande de groftrevne gulerødder, hvedemel, fuldkornshvedemel, sukker, salt og tørret gær sammen i en stor skål.
 2. Tilsæt smørret i små tern og ælt det godt ind i dejen.
 3. Tilsæt derefter æggene, mælken og yoghurten og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter.
 4. Lad dejen koldhæve i køleskabet i 12-24 timer.
 5. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i 1 time.
 6. Form dejen til store gulerodsbrud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 7. Lad dejen efterhæve i 30-60 minutter.
 8. Drys solsikkekerner på toppen af brødene og bag dem i ovnen i 30-40 minutter ved 200 grader.
 9. Lad brødene køle af på en bagerist.
Læs også:  Opskrift på australsk kiksekage - Nem og lækker dessert til enhver lejlighed

Alternative Ingredienser

Hvis du ønsker at variere opskriften, kan du erstatte gulerødderne med andre rodfrugter som græskar, rødbeder eller squash. Du kan også tilføje andre grøntsager eller kerner efter smag og behag.

Næringsindhold

Vores gulerodsbrud er en sund og nærende snack med masser af protein og fiber. Hver gulerodsbrud indeholder ca. 250 kalorier.

Vi håber, du vil nyde vores nemme og sunde gulerodsbrud. Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften med os!

Bagning og Servering

v2 3243c ndn7e Opskrift på gulerodsbrud: En nem og lækker dessert

Bagning

Når vi bager vores gyldne gulerodsbrud, så bruger vi vores opskrift på gulerodsbrud, som er blevet en favorit blandt vores kunder. Vi starter med at ælte en dej af gulerodsboller, som vi lader koldhæve i køleskabet i mindst 12 timer. Herefter tager vi dejen ud af køleskabet og rører gær ud i dejen. Vi former dejen til store gulerodsbrud og lader dem efterhæve i en time, inden de bliver bagt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.

For at sikre, at vores gulerodsbrud bliver gennembagte, så tjekker vi altid deres kerne-temperatur, som skal være på mindst 90 grader. Hvis vi skal fryse vores gulerodsbrud ned, så lader vi dem køle helt af, inden vi pakker dem ind i plastikposer og lægger dem i fryseren.

Servering

Når vores gulerodsbrud er bagt og klar, så serverer vi dem gerne til morgenbordet eller som en lækker snack i løbet af dagen. De smager også fantastisk som tilbehør til en suppe eller en salat. Hvis du ønsker at gøre dine gulerodsbrud mere grove, så kan du erstatte noget af hvedemelet med groft rugmel eller havregryn.

Læs også:  Opskrift på kalvemørbrad med champignonsovs og timian

For at give dine gulerodsbrud ekstra smag, kan du tilføje ingredienser som rosiner, nødder eller kanel til dejen. Du kan også pynte dine gulerodsbrud med en glasur af flormelis og citronsaft eller servere dem med en lækker gulerodskagecreme.

Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på gulerodsbrud og vil dele din mening og kommentarer med os. Hvis du ønsker mere inspiration til at bage lækkert bagværk, så kan du se vores videoer og billeder på vores hjemmeside.

Scroll to Top