Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker fiskefrikadeller! Det er en klassisk dansk ret, der altid går rent hjem hos både børn og voksne. Men hvorfor nøjes med at købe færdiglavede fiskefrikadeller, når man kan lave dem selv? Vi har samlet en opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller, der er nem at følge og smager fantastisk.

v2 34j5h 6feow Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Ingredienserne til vores fiskefrikadeller er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Vi har også inkluderet kogetid og stegetid, så du kan planlægge din madlavning. Hvis du er ny til at lave fiskefrikadeller, så har vi også nogle tips til at gøre processen lettere.

Oprindelseslandet for fiskefrikadeller er ikke helt klart, men det er en populær ret i mange lande, herunder Danmark. Vi har lavet vores egen favoritversion af fiskefrikadeller, og vi er sikre på, at du vil elske dem også. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide og se vores video og billeder for at få en bedre idé om processen. Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift, så del dine kommentarer med os!

Læs også:  Opskrift på sushi: Sådan laver du den perfekte sushi hjemme

Forberedelse af fiskefrikadeller

v2 34j5k ait3r Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller: Sådan laver du dem nemt og lækkert

Ingredienser og fars

Fiskefrikadeller er en lækker og sund måde at få mere fisk på. Til denne opskrift bruger vi torsk, som er en af vores favoritter til fiskefrikadeller. Her er ingredienserne, du skal bruge til farsen:

  • 500 g torsk
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 løg
  • 2 spsk mel
  • 1 dl mælk

Først skal du rense torskefileten for skind og ben og skære den i mindre stykker. Herefter kan du komme torskestykkerne i en foodprocessor sammen med æggene, salt, peber, løg, mel og mælk. Kør det hele sammen, indtil du har en jævn fiskefars.

Tilberedning

Når farsen er klar, kan du forme den til små frikadeller. Steg dem på en pande i en blanding af smør og olie ved middel varme i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

Hvis du vil have ekstra sprøde fiskefrikadeller, kan du også bage dem i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Opbevaring og genopvarmning

Hvis du har fiskefrikadeller til overs, kan du opbevare dem i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage. Du kan også fryse dem ned i en fryseegnet beholder i op til 3 måneder.

Når du skal genopvarme fiskefrikadellerne, kan du enten varme dem op i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter eller varme dem op på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter på hver side.

Servering og tilbehør

Fiskefrikadeller er et lækkert og sundt måltid, der kan serveres både til frokost og aftensmad. Vi anbefaler at servere dem med kogte kartofler, en frisk salat og en hjemmelavet remoulade. Du kan også prøve at servere dem med en lækker persillesovs eller pickles for ekstra smag.

Læs også:  Opskrift på marinade til kylling: Sådan laver du den perfekte marinade til din kylling

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top