Opskrift på klatkager af risalamande – nem og lækker dessert til jul

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at eksperimentere med forskellige opskrifter, og i dag vil vi gerne dele vores favoritopskrift på klatkager af risalamande. Dette er en klassisk dansk dessert, som er perfekt til julen eller enhver anden festlig lejlighed. Denne opskrift er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser, så det er en fantastisk måde at imponere dine gæster på uden at bruge for meget tid i køkkenet.

v2 33dsp Opskrift på klatkager af risalamande - nem og lækker dessert til jul

Ingredienserne til denne opskrift er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for risengrød, flødeskum, mandler, sukker og en æggeblomme. Stegetiden er også kort, så du kan have dine klatkager klar på ingen tid. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre dine klatkager endnu mere lækre, så sørg for at læse dem igennem, før du begynder at lave desserten.

Læs også:  Opskrift på hjemmelavet æblemost: Sådan laver du den bedste æblemost selv

Denne opskrift på klatkager af risalamande er en af vores favoritter, og vi håber, at den vil inspirere dig til at prøve noget nyt i køkkenet. Vi har også inkluderet en video og nogle billeder, så du kan se, hvordan klatkagerne skal se ud, når de er færdige. Del gerne din mening og eventuelle kommentarer nedenfor, så vi kan høre, hvordan det gik for dig.

Forberedelse og ingredienser

v2 33dst uoonq Opskrift på klatkager af risalamande - nem og lækker dessert til jul

Ingredienser

Vi skal bruge følgende ingredienser til at lave klatkager af risalamande:

  • 3 æg
  • 4 dl risengrød
  • 1 dl hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje
  • 1½ dl mælk
  • En knivspids salt
  • 50 g hakkede mandler
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1 dl havregryn

Forberedelse

For at lave klatkager af risalamande skal vi først blande risengrøden sammen med æggene i en stor skål. Herefter tilsætter vi hvedemel, sukker, kanel, vanilje, mælk og salt og rører det hele godt sammen. Til sidst tilsætter vi de hakkede mandler, vaniljesukker og havregryn og blander det hele godt sammen.

Nu er dejen klar, og vi kan begynde at stege vores klatkager. Vi varmer en pande op med lidt smør og tager en stor spiseskefuld af dejen og former den til en lille klatkage. Vi gentager processen indtil vi har brugt al dejen.

Klatkagerne skal stege i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Når de er færdigstegte, kan de serveres med lidt syltetøj eller friske bær.

Et tip til at få de bedste klatkager er at bruge en non-stick pande og ikke have for høj varme på panden, da det kan brænde klatkagerne på.

Læs også:  Opskrift på energibar: Sådan laver du dine egne sunde snacks

Vi håber, I vil nyde vores opskrift på klatkager af risalamande. Del gerne jeres mening og kommentarer med os nedenfor.

Tilberedning og servering

v2 33dsz cvvn5 Opskrift på klatkager af risalamande - nem og lækker dessert til jul

Tilberedning

For at lave de lækre og luftige risalamande klatkager har vi brug for følgende ingredienser: risalamande, æg, kartoffelmel, flormelis, og smør til stegning.

Først skal risalamanden tages ud af køleskabet og stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Imens kan vi begynde at forberede de øvrige ingredienser. Æggene skal adskilles, og hviderne skal piskes stive. Æggeblommerne skal piskes sammen med flormelis og kartoffelmel, indtil det er en jævn masse. Risalamanden skal tilsættes og røres godt sammen. Til sidst skal de stiftpiskede hvider vendes i dejen.

Nu er det tid til at stege klatkagerne. Vi smelter smør på en pande ved middel varme. Når smørret er smeltet og varmt, kan vi begynde at stege klatkagerne. Vi tager en spiseskefuld dej og sætter den på panden. Klatkagerne skal have ca. 2 minutter på hver side, indtil de er sprøde og gyldne.

Servering

Klatkagerne kan serveres på mange forskellige måder. Vi kan drysse dem med flormelis og kanelsukker, eller servere dem med syltetøj eller marmelade. En lækker kirsebærsauce eller jordbærsyltetøj kan også være et godt tilbehør. Hvis vi ønsker en mere dessertagtig servering, kan vi lave en sirup eller sauce af fx kirsebær eller chokolade.

Klatkagerne kan også fryses ned og tages op igen, når vi får lyst til en lækker snack eller dessert. De kan varmes i ovnen eller i et vaffeljern for at få den sprøde konsistens tilbage.

Et godt tip er at servere klatkagerne varme, så de bevarer varmen og smager bedst. De er også velegnede som en hyggelig weekend- eller aftensmad, og børn vil helt sikkert elske dem!

Læs også:  Opskrift på revelsben i ovn - Sådan laver du dem perfekt

Oprindelseslandet for risalamande er Danmark, og det er en af mine personlige favoritter. Sådan gør du: følg opskriften og nyd de lækre og luftige risalamande klatkager. Vi håber, du vil nyde dem lige så meget som vi gør!

Kommentarer og din mening er altid velkomne, og vi håber, du vil dele dine erfaringer med os. Se også gerne vores video og billeder af den lækre dessert.

Scroll to Top