Opskrift på indbagt mørbrad fra Karolines Kogebog: En nem og lækker ret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en fantastisk opskrift på indbagt mørbrad fra Karolines Kogebog, som vi gerne vil dele med jer. Denne ret er en af vores favoritter, da den er både velsmagende og nem at tilberede.

v2 41zxq f6s7j Opskrift på indbagt mørbrad fra Karolines Kogebog: En nem og lækker ret

Ingredienserne til denne ret er få og nemme at få fat i, så det er en ret, som de fleste kan lave derhjemme. Kogetiden er relativ kort, og stegetiden er heller ikke lang, så retten kan laves på under en time.

Vi har også nogle tips til tilberedningen, som vi vil dele med jer, så I kan få det bedste resultat. Oprindelseslandet for denne ret er ikke kendt, men den er blevet en populær ret i Danmark. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på sandwich: Sådan laver du den perfekte frokost

Forberedelse af Indbagt Mørbrad

v2 41zxs vwig9 Opskrift på indbagt mørbrad fra Karolines Kogebog: En nem og lækker ret

Ingredienser

For at lave indbagt mørbrad skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g svinemørbrad
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg til pensling
  • Salt og peber til smag
  • 1 spsk. mel til udrulning af dejen

Til fyldet skal du bruge:

  • 100 g champignon
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber til smag
  • Krydderier efter ønske
  • 50 g pikant ost
  • 4 skiver bacon
  • 1 tomat

Forberedelse af Fyldet

Vi starter med at forberede fyldet til vores indbagte mørbrad. Champignon, løg og hvidløg hakkes fint og steges i smør på en pande, indtil det er gyldent. Tilsæt fløde og lad det simre i ca. 5 minutter, indtil det er blevet lidt tykkere. Smag til med salt, peber og krydderier efter ønske. Tilsæt pikant ost og lad det smelte i blandingen. Tag panden af varmen og lad det køle af.

Klargøring af Dejen

Nu skal vi forberede dejen til vores indbagte mørbrad. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord. Læg mørbraden på midten af dejen og fordel fyldet ovenpå. Læg baconskiver og tomatskiver på fyldet. Fold dejen omkring mørbraden og luk den godt til. Pensl dejen med sammenpisket æggeblomme og skær et lille hul i toppen af dejen, så dampen kan slippe ud under tilberedningen.

Nu er vi klar til at bage vores indbagte mørbrad. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, indtil dejen er gylden og sprød. Lad den hvile i ca. 5 minutter inden servering.

Vi håber, du nyder denne nemme opskrift på indbagt mørbrad fra Karolines Kogebog. Del gerne dine favoritter og tips i kommentarerne nedenfor.

Tilberedning og Servering

v2 41zxy ezu9c Opskrift på indbagt mørbrad fra Karolines Kogebog: En nem og lækker ret

Tilberedning i Ovnen

For at tilberede indbagt mørbrad fra Karolines Kogebog skal du starte med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Herefter skal du tage mørbraden og skære den ud i 6-8 skiver, som skal krydres med salt og peber efter smag.

Læs også:  Opskrift på rabarbersaft - Sådan laver du den perfekte rabarbersaft

Derefter skal du tage et stykke bagepapir og lægge det på en bageplade. Herefter skal du lægge mørbradskiverne på bagepapiret og pakke dem ind i butterdej. Det er vigtigt, at butterdejen er lukket godt til, så mørbraden ikke tørrer ud under tilberedningen.

Bagepladen med mørbradspakkerne skal herefter sættes i ovnen og bages i ca. 25-30 minutter, indtil butterdejen er gylden og sprød.

Anretning og Tilbehør

Når mørbraden er færdigbagt, kan den serveres med forskelligt tilbehør. Vi anbefaler at servere den med en lækker grøn salat og enten bagte eller hasselbagte kartofler.

Du kan også vælge at lave en sauce eller dressing til mørbraden. En klassisk bearnaise- eller pebersauce passer godt til mørbrad, men du kan også eksperimentere med andre smagfulde saucer og dressinger.

Husk at tage hensyn til næringsindholdet i din servering. Mørbrad er en god kilde til protein, men det er vigtigt at supplere med fiber og kulhydrater fra fx grøntsager og kartofler.

Vi håber, du nyder din indbagte mørbrad fra Karolines Kogebog! Del gerne din mening og kommentarer til opskriften på Kogebog.dk, hvor du også kan finde flere lækre opskrifter og brugernes vurdering af opskrifterne.

Scroll to Top