Opskrift på Jansons Fristelser: Den bedste opskrift til en klassisk svensk ret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne dele vores favoritopskrift på jansons fristelser med jer. Dette er en traditionel svensk ret, som er blevet populær i Danmark og resten af verden. Retten består af kartofler, løg, ansjoser og fløde, og den er både velsmagende og nem at lave.

v2 33ese qko5o Opskrift på Jansons Fristelser: Den bedste opskrift til en klassisk svensk ret

Ingredienserne til jansons fristelser er nemme at finde i de fleste supermarkeder. Du skal bruge kartofler, løg, ansjoser, fløde og smør. Kogetiden for kartoflerne er cirka 10-15 minutter, og stegetiden i ovnen er cirka 30 minutter. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre retten endnu mere velsmagende.

Oprindelseslandet for jansons fristelser er Sverige, og retten er blevet spist siden midten af det 20. århundrede. Det er en populær ret til jul og påske, men den kan spises året rundt. Vi har også inkluderet en video og nogle billeder for at vise jer, hvordan man laver retten. Vi vil gerne høre jeres mening om vores version af jansons fristelser, så tøv ikke med at dele jeres kommentarer.

Læs også:  Opskrift på solbærrom: Sådan laver du din egen hjemmelavede rom med solbær

Ingredienser

v2 33esi kl4df Opskrift på Jansons Fristelser: Den bedste opskrift til en klassisk svensk ret

Hovedingredienser

Til Janssons Fristelse skal du bruge følgende hovedingredienser: kartofler, løg, ansjosfilet og fløde. Derudover skal du også bruge smør, rasp, salt og peber til at give retten den helt rigtige smag.

Tilbehør og krydderier

Tilbehør og krydderier er med til at give retten det sidste pift. Du kan eksempelvis servere Janssons Fristelse med en frisk salat eller lidt syltede rødbeder. Du kan også tilføje lidt ekstra smag ved at tilsætte lidt anjoser eller kapers.

For at tilberede retten skal du bruge et ildfast fad og en ovn. Stegetiden er cirka 45 minutter, og kogetiden er omkring 30 minutter.

En god tip er at lade retten stå i ovnen i et par minutter længere, så den får en sprød og gylden overflade.

Janssons Fristelse er en traditionel svensk ret, men den er også populær i Danmark. Oprindelseslandet er derfor Sverige, men retten er blevet en favorit blandt mange danskere.

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  2. Skær løget i tynde skiver.
  3. Smelt smørret i en gryde og tilsæt løgene. Steg dem, indtil de er bløde.
  4. Tilsæt ansjosfileterne og lad dem stege med i et par minutter.
  5. Smør et ildfast fad og læg et lag kartofler i bunden.
  6. Læg et lag af løg- og ansjosblandingen ovenpå kartoflerne.
  7. Gentag, indtil alle ingredienserne er brugt.
  8. Hæld fløden over retten og drys rasp på toppen.
  9. Bag retten i ovnen i cirka 45 minutter ved 200 grader.
  10. Lad retten hvile i et par minutter, inden den serveres.

Vi håber, at du vil nyde denne lækre opskrift på Janssons Fristelse. Del gerne din mening og dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:  Opskrift på culottesteg med tilbehør: Sådan tilbereder du det perfekte måltid

Fremgangsmåde

v2 33esn no0e2 Opskrift på Jansons Fristelser: Den bedste opskrift til en klassisk svensk ret

Forberedelse

Først skal du forvarme ovnen til 200 grader. Skræl derefter 1 kg kartofler og skær dem i tynde skiver. Hak 2 løg fint og skær 8 ansjosfileter i små stykker. Smelt 50 g smør i en gryde og tilsæt løg og ansjos. Steg det i et par minutter, indtil løgene er bløde. Tilsæt 2 dl fløde og lad det simre i et par minutter.

Tilberedning

Tag et ildfast fad og smør det med smørklatter. Læg et lag kartoffelskiver i bunden af fadet og drys med lidt salt og peber. Læg derefter et lag af ansjosblandingen over kartoflerne og gentag processen, indtil alle ingredienserne er brugt. Afslut med et lag kartofler og drys rasp over. Læg små smørklatter på toppen og hæld 1 dl mælk over. Bag i ovnen i ca. 45 minutter, indtil retten er gyldenbrun og kartoflerne er møre.

Servering

Tag fadet ud af ovnen og lad det hvile i et par minutter. Server Janssons Fristelse varm med en salat eller grøntsager som tilbehør. Retten kan også serveres kold som en lækker frokostret dagen efter.

Vi håber, at du har nydt vores opskrift på Janssons Fristelse. Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du velkommen til at dele din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top