Opskrift på store bløde klejner: Sådan laver du dem derhjemme

laura madsen Opskrift på store bløde klejner: Sådan laver du dem derhjemme
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 7 oktober, 2024

Vi har en lækker opskrift på store bløde klejner, som vi gerne vil dele med dig. Disse klejner er perfekte til en hyggelig eftermiddag med familie og venner. Opskriften er enkel og nem at følge, så du kan lave dine egne klejner derhjemme på ingen tid.

v2 34lmj s2uyq Opskrift på store bløde klejner: Sådan laver du dem derhjemme

Ingredienserne til disse store bløde klejner er lette at finde i de fleste supermarkeder. Du skal bruge mel, sukker, mælk, æg, bagepulver, kardemomme og salt. Kogetiden er kort, og stegetiden afhænger af størrelsen på dine klejner. Vi har også tilføjet nogle tips til at sikre, at dine klejner bliver så bløde og lækre som muligt.

Denne opskrift på store bløde klejner stammer fra Danmark, hvor klejner er en populær julesnack. Men du behøver ikke at vente til jul for at nyde disse lækre klejner. De er en favorit hele året og kan serveres med en kop varm kakao eller kaffe. Følg vores trin-for-trin vejledning, og se vores video og billeder for inspiration til, hvordan du kan gøre dine klejner ekstra specielle. Vi vil også gerne høre din mening og se dine kommentarer nedenfor.

Ingredienser og Forberedelse

v2 34lmm Opskrift på store bløde klejner: Sådan laver du dem derhjemme

Ingredienser

Til at lave store bløde klejner skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Æg 2 stk.
Mel 500 g
Sukker 100 g
Smør 100 g
Kardemomme 1 tsk.
Citronskal 1 tsk.
Palmin 200 g
Mælk 2 dl
Olie Til friturestegning
Flormelis Til pynt
Gær 50 g
Hvedemel 150 g
Citronsaft 1 spsk.
Salt 1 tsk.
Vaniljesukker 1 tsk.
Fløde 1 dl
Hjortetaksalt 1 tsk.

Forberedelse

For at lave disse lækre klejner skal vi følge disse trin:

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Varm det op til det er fingervarmt.
  2. Tilsæt gær og rør det godt rundt.
  3. Tilsæt sukker, salt, vaniljesukker, kardemomme, citronskal og æg. Rør det hele godt sammen.
  4. Tilsæt mel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
  6. Rul dejen ud i et rektangel og skær den ud i små rektangler med en klejnespore.
  7. Lav et snit i midten af hvert stykke og træk den ene ende igennem snittet, så det danner en lille knude.
  8. Lad klejnerne hæve i yderligere 10 minutter.
  9. Varm palminen op i en gryde og frituresteg klejnerne i olien i ca. 2 minutter på hver side.
  10. Lad klejnerne dryppe af på fedtsugende papir.
  11. Bland flormelis, citronsaft og fløde til glasuren.
  12. Pynt klejnerne med citronglasur og server dem mens de stadig er lune.

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på store bløde klejner. Del gerne din mening og dine kommentarer med os.

Fremgangsmåde og Tips

v2 34lms tpnhh Opskrift på store bløde klejner: Sådan laver du dem derhjemme

Fremgangsmåde

Vi har her en lækker opskrift på store bløde klejner, som er perfekte til jul eller andre hyggelige anledninger. Ingredienserne er nemme at finde, og fremgangsmåden er enkel og ligetil.

Først skal du tage 250 g mel, 1 tsk bagepulver, 1 tsk sukker og 1 tsk kardemomme og blande det sammen i en skål. Tilsæt derefter 2 æg, 2 dl mælk og 2 spsk smeltet smør, og rør det hele godt sammen til en jævn dej.

Nu skal dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Imens kan du varme en gryde med svinefedt op til ca. 170 grader.

Når dejen har hvilet, kan du tage små firkanter af dejen og forme dem til store klejner. Husk at lave et hul i midten af klejnen, så den kan blive sprød og lækker.

Kog klejnerne i gryden med svinefedt i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem op af gryden og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Tips og Tricks

For at få de bedste resultater med dine bløde klejner, har vi samlet nogle tips og tricks til dig:

  • Hvis dejen er for blød til at arbejde med, kan du tilsætte lidt mere mel, indtil den er nemmere at forme.
  • Hvis du vil have dine klejner ekstra sprøde, kan du lade dem fryse i 10-15 minutter, inden du koger dem. Det vil give dem en sprødere overflade.
  • For at undgå at klejnerne bliver for mørke, kan du tage dem op af gryden, når de er lysebrune, og lade dem tørre på fedtsugende papir. De vil fortsætte med at blive sprøde, når de køler af.
  • Hvis du vil have dine klejner ekstra luftige og bløde, kan du tilsætte en smule piskefløde til dejen.
  • Du kan servere dine klejner med lidt møn eller drysse dem med lidt sukker, når de er færdige.
  • Opbevar dine klejner i en kagedåse eller på bagepapir, så de holder sig friske og lune.

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på store bløde klejner, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til den.

Scroll to Top