Opskrift på pæretærte – nem og lækker dessert til efteråret

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på pæretærte, som vi gerne vil dele med jer. Denne klassiske tærte er perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert til en god middag. Opskriften er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Hvis du mangler inspiration til en lækker tærte, så er denne opskrift helt sikkert noget for dig.

v2 31shx uceq9 Opskrift på pæretærte - nem og lækker dessert til efteråret

Ingredienserne til vores pæretærte er få, og kogetiden er ikke lang. Du skal bruge smør, sukker, mel, æg, mandler og selvfølgelig pærer. Stegetiden er omkring 45 minutter, så du kan have tærten klar på kort tid. Vi har også nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til din smag, så den bliver din helt egen favorit.

Læs også:  Opskrift på ingefærshot med appelsin: Sådan laver du en sund og velsmagende drik

Oprindelseslandet for pæretærte er Frankrig, og det er en af de mest populære tærter i landet. Vi har tilpasset opskriften til danske forhold og gjort den nem at lave. Du kan også se vores video og billeder af tærten, så du kan få en idé om, hvordan den skal se ud. Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift, så lad os endelig få dine kommentarer. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide til at lave den perfekte pæretærte.

Ingredienser og forberedelse

v2 31si1 ve4hd Opskrift på pæretærte - nem og lækker dessert til efteråret

Samling af ingredienser

Før vi kan starte på vores lækre pæretærte, skal vi have samlet alle ingredienserne. Til denne opskrift skal du bruge:

Ingredienser Mængde
Pærer 4 stk.
Sukker 100 g
Æg 2 stk.
Smør 100 g
Mel 150 g
Flødeskum 1 dl
Mørdej 1 rulle
Vanilje 1 stk.
Hvedemel 50 g
Vand 1 spsk.
Chokolade 50 g
Marcipan 50 g
Flormelis 50 g
Vaniljesukker 1 spsk.
Creme fraiche 1 dl
Vaniljeis 4 kugler
Æble 1 stk.
Ingefær 1 spsk.
Salt 1 tsk.
Mandler 50 g
Kanel 1 spsk.
Piskefløde 2 dl
Mandelmel 50 g
Hakket chokolade 50 g
Friske pærer 2 stk.

Forberedelse før madlavning

Før vi går i gang med at lave vores pæretærte, skal vi først forberede nogle ting. Vi starter med at tænde ovnen på 200 grader.

Derefter skal vi lave vores dej. Rul mørdejen ud med en kagerulle, og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.

Mens tærtebunden køler, kan vi forberede vores fyld. Skræl pærerne, og skær dem i halve. Fjern kernehuset, og skær dem i skiver. Riv ingefær fint, og skær æblet i små tern. Bland pærer, ingefær og æble sammen i en skål.

Læs også:  Opskrift på vanilleis: Sådan laver du den perfekte dessert

Bagning og servering

Når tærtebunden har kølet i 30 minutter, tager vi den ud af køleskabet. Bag den i ovnen i 15 minutter.

Mens tærtebunden bager, kan vi lave vores creme. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt smørret, og pisk igen. Tilsæt mel, flødeskum og vanilje, og pisk til en ensartet masse.

Når tærtebunden er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen. Fordel pære- og æbleblandingen på bunden. Hæld cremen over, og bag tærten i ovnen i yderligere 30 minutter.

Når tærten er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen, og lad den køle af i 10 minutter. Smelt chokoladen over vandbad, og dryp den over tærten. Pynt med marcipan og flormelis, og server med vaniljesukker, creme fraiche eller vaniljeis.

Vi håber, at du nyder din lækre pæretærte!

Scroll to Top