Opskrift på wraps med kylling og grøntsager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på wraps er en nem og hurtig måde at få et lækkert og sundt måltid på bordet. Det er en alsidig ret, der kan laves med en lang række ingredienser, så du kan tilpasse den efter dine smagspræferencer og hvad du har i køleskabet. Wraps er også perfekte til madpakker, picnic og hyggelige aftener med venner og familie.

v2 32msh j74fn Opskrift på wraps med kylling og grøntsager

For at lave wraps skal du bruge tortillabrød, som du kan købe færdige i supermarkedet eller lave selv. Til fyldet kan du bruge alt fra grøntsager og kød til bønner og ost. Stegetid og kogetid varierer afhængigt af fyldet, men generelt tager det ikke mere end 10-15 minutter at tilberede wraps.

Læs også:  Opskrift på dyreryg i stegepose: Sådan tilbereder du en saftig og lækker middagsret

Vi har samlet nogle af vores favoritopskrifter på wraps, som du kan prøve derhjemme. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre tilberedningen nemmere og mere effektiv. Se vores video og billeder af wraps og del din mening i kommentarerne.

Ingredienser og Tilberedning

v2 32msk 5rhr2 Opskrift på wraps med kylling og grøntsager

Tortilla Dej

Tortilla dej er en grundlæggende ingrediens i wraps. Vi kan bruge både hvede- og majsdej, men vi anbefaler hvededej, da den er mere alsidig og lettere at arbejde med. Til at lave tortilla dej skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Hvedemel 2 kopper
Bagepulver 2 tsk
Salt 1 tsk
Olie 3 spsk
Vand 3/4 kopper
Æg 1

Bland alle ingredienserne i en skål og ælt dejen i ca. 10 minutter. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter, inden du ruller den ud.

Fyld Til Wraps

Fyldet til wraps kan varieres i det uendelige. Vi kan bruge alt fra kylling, oksekød, tun, laks, falafel, fars, hakket oksekød, avocado, salat og grøntsager som gulerod, peberfrugt, spinat og tomater. Her er vores favorit fyld til wraps:

  • Kylling med avocado og salat
  • Oksekød med peberfrugt og løg
  • Tun med spinat og tomat

Tilberedning af Wraps

Tilberedning af wraps er nemt og hurtigt. Varm en pande med lidt olie eller smør og steg tortillaen i ca. 1-2 minutter på hver side, indtil den er gyldenbrun. Alternativt kan du bage tortillaen i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader.

Dressing og Krydderier

Til at give wraps ekstra smag, kan du tilføje dressing og krydderier. Vi anbefaler en dressing lavet af lime, hvidløg, olivenolie og lidt salt. Du kan også tilføje krydderier som sennep eller karry for at give wrapsene mere smag.

Læs også:  Opskrift på naan brød: Sådan laver du det lækre indiske brød selv

Næringsindhold og Kalorier

Wraps kan være en sund og mættende ret, hvis du vælger de rigtige råvarer. Vi anbefaler at bruge fuldkorns tortilla og masser af grøntsager i fyldet. En typisk wrap indeholder ca. 250-300 kalorier afhængigt af fyldet.

Scroll to Top