Opskrift på lækker flødebollelagkage

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på flødebollelagkage, som vi vil dele med jer. Denne kage er en perfekt kombination af den klassiske flødebolle og en lækker lagkage. Den er nem at lave og er en favorit hos mange familier som en dessert eller en nem hverdagsmad.

v2 34xei q1sic Opskrift på lækker flødebollelagkage

Ingredienserne til denne kage er få og nemme at finde i de fleste køkkener. Du vil have brug for en pakke flødeboller, nogle kagebunde, flødeskum og chokolade. Kogetiden er minimal, da det er en no bake kage. Stegetiden er også ikke-eksisterende, da kagen ikke skal bages i ovnen. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre denne kage endnu mere lækker.

Læs også:  Opskrift på oksemørbrad med ovnstegte grøntsager

Oprindelseslandet for denne kage er ikke kendt, men den er blevet en favorit i mange danske hjem. Vi vil vise dig, hvordan du kan lave denne kage trin for trin med en video og nogle billeder. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi gerne høre din mening om denne lækre flødebollelagkage i kommentarerne.

Fremgangsmåde

v2 34xel 61f74 Opskrift på lækker flødebollelagkage

Forberedelse

Først skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi skal bruge makroner, mørk chokolade, smør, flødeskum, creme, jordbær, hindbær, blåbær, flormelis, vaniljesukker, piskefløde, creme fraiche og hakket chokolade.

Vi skal også have to lagkagebunde klar. Hvis du vil spare tid, kan du købe færdiglavet bunde, men hvis du vil have en mere autentisk smag, kan du lave dem selv. Opskriften på lagkagebunde kan du finde på vores hjemmeside.

Samling af kagen

Nu er det tid til at samle kagen. Først skal vi lave en kagecreme. Til det skal vi bruge flødeskum, creme fraiche, flormelis og vaniljesukker. Bland det hele sammen i en skål og sæt det til side.

Derefter skal vi smøre den ene lagkagebund med kagecremen. Herefter lægger vi makroner på og fordeler bær på toppen. Så lægger vi den anden lagkagebund ovenpå og smører resten af kagecremen på toppen.

Til sidst smelter vi mørk chokolade og hælder den over kagen. Pynt kagen med hakket chokolade og friske bær.

Servering

Kagen kan serveres med det samme eller gemmes i køleskabet. Hvis du vil have en mere fast kage, kan du lade den stå i køleskabet i et par timer.

Opbevaring

Kagen kan opbevares i køleskabet i op til tre dage. Husk at dække den til, så den ikke tager smag fra andre madvarer i køleskabet.

Læs også:  Opskrift på nemme nissehuer til børn

Tips og tricks

Hvis du vil have en mere sommerlig smag, kan du tilføje banan eller kokos til kagen. Du kan også lave en hindbærskum til at pynte kagen med.

Husk at kagen er ret sød, så den er bedst egnet som dessert. Hvis du vil servere den som aftensmad, kan du servere den med en let salat ved siden af.

Vi håber, at du nyder at lave og spise denne opskrift på flødebollelagkage. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os på Facebook, hvis du deler billeder eller videoer af din kage.

Varianter

v2 34xeq n4kjc Opskrift på lækker flødebollelagkage

Vi kan ikke få nok af flødebollelagkage, og derfor har vi samlet nogle af vores favoritvarianter af denne lækre kage.

Chokoladeelskerens drøm

Hvis du er vild med chokolade, så er denne variant lige noget for dig. Tilsæt en god mængde chokolade til både bunden og fyldet, og top kagen med en lækker chokoladeglasur. Vi anbefaler at bruge mørk chokolade for at give kagen en dyb og intens smag.

Luftig og let i airfryeren

Hvis du vil prøve noget nyt, så kan du lave en luftig og let flødebollelagkage i airfryeren. Brug en luftig kagebund og fyld den med en lækker flødebollecreme. Sæt kagen i airfryeren i 10-15 minutter, og du vil få en let og luftig kage med en sprød overflade.

Sund og lækker

Hvis du vil have en sundere variant af flødebollelagkage, så kan du erstatte sukkeret med honning eller ahornsirup. Brug også en fedtfattig fløde og undgå at tilsætte for meget sukker til fyldet. Top kagen med friske bær og hakket mørk chokolade for en sund og lækker dessert.

Læs også:  Opskrift på lækre klatkager af risengrød

Vi håber, at disse varianter har givet dig inspiration til at eksperimentere med flødebollelagkage. Del gerne dine egne favoritvarianter i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top