Opskrift på proteinboller: Sundt og nemt at lave

laura madsen Opskrift på proteinboller: Sundt og nemt at lave
Kok & Madanmelder hos  | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Sidst opdateret: 9 oktober, 2024

Vi har fundet en fantastisk opskrift på proteinboller, som vi er sikre på, vil blive værdsat af både fitness-fans og almindelige madelskere. Disse boller er rige på protein og er derfor et sundere valg end de almindelige boller, man køber i supermarkedet. Opskriften er let at følge og kræver kun nogle få ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken.

v2 342xz fp7cg Opskrift på proteinboller: Sundt og nemt at lave

Ingredienserne til proteinbollerne er enkle og sunde. Vi har anvendt havregryn, æg, mælk, bagepulver og proteinpulver i vores opskrift. Dejen er let at lave og tager kun få minutter at forberede. Bollerne skal derefter bages i ovnen i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Vi har også tilføjet nogle tips til, hvordan man kan give bollerne ekstra smag og variation, så de passer til ens egne præferencer.

Vi har set, at opskriften på proteinboller er blevet populær på sociale medier som Instagram og Facebook. Vi ville derfor dele vores favoritopskrift med jer og høre jeres mening om bollerne. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan se, hvordan bollerne skal se ud, og hvordan man laver dem. Vi håber, I vil prøve opskriften og dele jeres kommentarer med os.

Ingredienser og forberedelse

v2 342y2 s6equ Opskrift på proteinboller: Sundt og nemt at lave

Ingredienser

Her er ingredienserne, du skal bruge til at lave sunde proteinboller:

Ingredienser Mængde
Æg 3 stk.
Proteinpulver (vanilje eller chokolade) 100 g
Havregryn 50 g
Mel (fx hvedemel eller glutenfri mel) 50 g
Vand 50 ml
Hytteost 100 g
Bagepulver 1 tsk.
Salt 1/2 tsk.
Frø (fx sesamfrø) 1 spsk.
Skyr 50 g
Husk (loppefrøskaller) 1 spsk.
Glutenfri havregryn 50 g
Grahamsmel 50 g
Kerner (fx solsikkekerner) 1 spsk.
Honning 1 spsk.
Tørrede tranebær 25 g

Forberedelse

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. I en blender eller foodprocessor tilsætter du æg, proteinpulver, havregryn, mel, vand, hytteost, bagepulver, salt, frø, skyr, husk, glutenfri havregryn, grahamsmel, kerner, honning og tørrede tranebær. Blend det hele sammen, indtil det bliver til en ensartet dej.
  3. Lad dejen hvile i ca. 5 minutter, så husk kan suge væske til sig.
  4. Form dejen til boller og læg dem på bagepladen.
  5. Drys evt. med sesamfrø eller andre frø på toppen af bollerne.
  6. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.
  7. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  8. Server dine sunde proteinboller som en mættende snack, til morgenmad eller som en glutenfri burgerbolle til aftensmaden.

Tips: Hvis du ønsker en mere fiberholdig dej, kan du tilføje ekstra loppefrøskaller eller havregryn. Du kan også tilføje chokoladestykker eller nødder i dejen for at lave lækre chokolade- eller nøddeboller.

Vi håber, at du vil nyde at bage disse sunde proteinboller. Del gerne din mening eller kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder eller videoer på sociale medier.

Bagning og servering

v2 342y9 Opskrift på proteinboller: Sundt og nemt at lave

Bagning

For at bage vores sunde proteinboller, skal du først forvarme din ovn til 180 grader varmluft. Vi anbefaler at bruge bagepapir på din bageplade for at undgå, at bollerne sætter sig fast.

Ingredienserne skal blandes godt sammen i en skål, og dejen skal hvile i ca. 10 minutter. Herefter skal dejen formes til boller og lægges på bagepladen. Bollerne skal bage i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Servering og opbevaring

Vores sunde proteinboller er perfekte til morgenmad, aftensmad eller som en sund snack i løbet af dagen. De er også velegnede til at lave sandwiches eller som en glutenfri burgerbolle.

For at opbevare bollerne, kan du placere dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage. Hvis du ønsker at fryse bollerne, kan du gøre det i op til 3 måneder.

Tips: For at gøre bollerne ekstra mættende, kan du tilføje en håndfuld nødder eller frø til dejen. Vores favorit er hørfrø og solsikkekerner.

Vi håber, at du nyder vores sunde og glutenfri proteinboller! Del gerne din mening i kommentarerne og se vores video for at se, hvordan vi gør det.

Scroll to Top