Opskrift på lækker tvebakkekage med chokoladeovertræk

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på tvebakkekage

v2 34qgq 5g1qg Opskrift på lækker tvebakkekage med chokoladeovertræk

Vi har en særlig plads i vores hjerter og maver til vores bedstemødres og mødres opskrifter. Disse opskrifter bringer minder om barndommen og minder om tidligere generationer. En af vores favoritter er opskriften på tvebakkekage, som vores mormor lærte os at lave.

Tvebakkekage er en simpel og lækker kage, der er perfekt til en eftermiddagssnack eller en kop kaffe. Ingredienserne er få, og kogetiden er kort, så du kan have en frisklavet kage på ingen tid. Oprindelseslandet for tvebakkekage er Danmark, og det er en traditionel dessert, som har eksisteret i mange år.

Vi vil gerne dele vores mormors opskrift på tvebakkekage med jer og give jer nogle tips til, hvordan I kan lave den bedste tvebakkekage. Vi vil også inkludere en video og billeder for at illustrere processen. Vi håber, at I vil nyde denne opskrift og dele jeres mening og kommentarer nedenfor.

Læs også:  Opskrift på Sago Grød: En nem og lækker dessert

Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 34qgt ydpv3 Opskrift på lækker tvebakkekage med chokoladeovertræk

Ingredienser

Her er hvad du skal bruge for at lave en lækker tvebakkekage:

  • 200 g tvebakker
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 100 g mørk chokolade
  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl fløde
  • 200 g hindbær eller hindbærmarmelade
  • 150 g smør
  • En knivspids salt
  • 1 tsk mandelessens
  • 100 g hakkede nødder
  • 50 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 100 g marcipan
  • 1 dl mælk
  • 100 g makroner
  • 50 g hakkede mandler
  • 100 g blåbær
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl flødeskum
  • Friske bær til pynt
  • Hindbærmarmelade til pynt
  • Marengsmasse til pynt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Karamel til pynt

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform og beklæd bunden med bagepapir.
  2. Knus tvebakkerne i en skål og tilsæt mælken. Lad det stå i 10 minutter.
  3. Pisk æggehviderne stive i en skål og sæt dem til side.
  4. Pisk smør og sukker sammen i en anden skål, indtil det er let og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt efter hver tilsætning.
  5. Tilsæt mel, bagepulver, fløde, salt og mandelessens til smørblandingen og rør godt.
  6. Hak chokoladen og tilsæt den til dejen sammen med nødderne, tvebakkerne og den bløde makronmasse.
  7. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen og hæld den i formen.
  8. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  9. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.
  10. Smelt den hvide chokolade i vandbad og tilsæt creme fraiche og vaniljesukker. Lad det køle af og pisk det til en luftig creme.
  11. Skær kagen i to eller tre bunde og fyld dem med hindbærmarmelade og flødeskum. Pynt med friske bær, marengsmasse og karamel.
Læs også:  Opskrift på tun muss: Sådan laver du den perfekte forret

Servering og Opbevaring

Tvebakkekagen kan serveres som dessert eller til kaffen. Den kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til tre dage. For at bevare kagens sprødhed og friskhed, kan du opbevare den i en tætsluttende kagedåse.

Vi håber, du nyder at lave og servere denne lækre tvebakkekage til dine gæster eller som en del af dine madplaner. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarerne nedenfor, og husk at tjekke vores video for at se, hvordan vi laver vores favorit tvebakkekage.

Scroll to Top