Opskrift på kold kartoffelsalat: En lækker og nem sommerside

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på kold kartoffelsalat

v2 31pmy yqsej Opskrift på kold kartoffelsalat: En lækker og nem sommerside

Vi elsker nem hverdagsmad, og denne hjemmelavede opskrift på kold kartoffelsalat er en af vores favoritter. Det er en nem opskrift, der er nem at lave, og den er perfekt til at tage med til picnic eller som en side ret til grillmaden.

Ingredienserne er simple og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for kartofler, mayonnaise, sennep, løg, salt, peber og eddike. Kogetiden til kartoflerne er cirka 20 minutter, og stegetiden er cirka 5 minutter for løgene. Vi har også inkluderet et par tips til at gøre din kartoffelsalat endnu mere lækker.

Sådan gør du: Følg vores nemme trin-for-trin guide, og du vil have en lækker kold kartoffelsalat på ingen tid. Vi har også inkluderet en video og billeder til at hjælpe dig med at følge opskriften. Del din mening og kommentarer nedenfor, og lad os vide, hvad du synes om denne opskrift på kold kartoffelsalat.

Læs også:  Opskrift på svinemørbrad med fyld: En lækker og nem ret til middagsbordet

Ingredienser og Tilberedning

v2 31pn1 g4qbl Opskrift på kold kartoffelsalat: En lækker og nem sommerside

Ingredienser

Til denne opskrift på kold kartoffelsalat skal du bruge følgende ingredienser:

  • 1 kg nye kartofler
  • 2 løg
  • Salt og peber
  • 1 spsk. sennep
  • 2 dl dressing
  • Friskhakket purløg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • Friskhakket persille
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk. sukker
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 rødløg
  • Friskhakket dild
  • 1 agurk
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl ærter
  • 1 tomat
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • Friske krydderurter
  • 2 dl ymer
  • 1 spsk. fransk sennep
  • 1 spsk. kapers
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt radiser
  • 2 tomater
  • Olivenolie
  • Ravigottesauce
  • 1 spsk. dijonsennep

Tilberedning

Vi starter med at koge kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, eller indtil de er møre. Når kartoflerne er færdige, hælder vi vandet fra og lader dem køle af.

I mellemtiden hakker vi løgene fint og steger dem i lidt olivenolie på en pande, indtil de er gyldne og bløde. Herefter tilsætter vi sennep og dressing, og lader det simre i et par minutter.

Mens løgene simrer, blander vi creme fraiche, mayonnaise, persille, citronsaft, sukker og lidt salt og peber i en skål, og rører det godt sammen.

Når kartoflerne er afkølede, skærer vi dem i mindre stykker, og blander dem sammen med løgblandingen og sennepsdressingen. Herefter tilsætter vi også creme fraiche-blandingen, og rører det hele godt sammen.

Til sidst hakker vi rødløg, dild, agurk, skalotteløg, forårsløg og hvidløg, og skærer tomaterne i mindre stykker. Vi blander det hele sammen med ærter, grønne asparges og radiser, og tilsætter det til kartoffelsalaten.

Vi smager til med salt, peber, friskhakket purløg og eventuelt mere citronsaft, og serverer den kolde kartoffelsalat med ravigottesauce og dijonsennep.

Sådan gør vi, når vi laver vores favorit opskrift på kold kartoffelsalat. Har du nogle tips eller din egen mening om opskriften? Del det gerne i kommentarerne!

Læs også:  Opskrift på de bedste jødekager: En klassisk julekage med en skøn krydret smag

Servering og Anvendelse

v2 31pn9 0d4cb Opskrift på kold kartoffelsalat: En lækker og nem sommerside

Servering

Når man serverer kold kartoffelsalat, er det vigtigt at tænke på tilbehøret. Salaten kan være et perfekt tilbehør til grillmad, som f.eks. grillet kød, grillpølser eller porchetta. Man kan også servere salaten sammen med frikadeller eller som en del af en lækker sommerbuffet med forskellige salater og brød.

For at gøre salaten mere indbydende, kan man pynte den med friske krydderurter eller grøntsager. En god sauce kan også være en dejlig tilføjelse til salaten.

Anvendelse

Kold kartoffelsalat er en alsidig ret, der kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter. Salaten kan også være en lækker aftensmad i sig selv, især på en varm sommerdag. Salaten kan opbevares i køleskabet i op til tre dage, så den er også en god mulighed for en weekend med gæster.

Salaten indeholder en god mængde næringsstoffer, herunder protein, kulhydrat og fedt. Den er også en god kilde til forskellige vitaminer og mineraler.

Yderligere Information

Her er nogle tips til at gøre din kold kartoffelsalat endnu bedre:

  • Brug danske kartofler for en autentisk smag.
  • Tilføj forskellige grøntsager som agurk, rødløg eller radiser for at give salaten mere smag og farve.
  • Tilføj en cremet dressing for en mere fyldig smag.
  • Pynt salaten med friske krydderurter som persille eller dild for mere smag og farve.

Vi håber, at du har fået inspiration til at lave din egen kold kartoffelsalat. Del gerne din mening og kommentarer med os, og tag os i dine billeder og videoer, så vi kan se, hvordan din salat blev.

Scroll to Top