Sfogliatelle Opskrift på Dansk: Lær at Lave Den Italienske Delikatesse

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne introducere jer til en lækker italiensk kage, som har fundet sin plads i det danske køkken – sfogliatelle. Denne kage er en delikatesse fra Napoli i Campania-regionen i Italien og er kendt for sin unikke form og smag. Oprindeligt blev sfogliatelle lavet af munke i et kloster i byen Conca dei Marini, men i dag kan man finde den i mange bagerier og caféer i Napoli og resten af Italien.

v2 34qkg eu6ct Sfogliatelle Opskrift på Dansk: Lær at Lave Den Italienske Delikatesse

Der findes to typer af sfogliatelle: sfogliatella riccia og sfogliatella frolla. Den første har et krøllet ydre, mens den anden har en glat ydre og er mere sød i smagen. Begge varianter er fyldt med en blød og sød ricotta-osteblanding, som er krydret med kanel og citronskal. Ingredienserne kan variere lidt afhængig af opskriften, men det er vigtigt at bruge friske og gode råvarer for at opnå den bedste smag.

Læs også:  Opskrift på ristede kantareller: Sådan tilbereder du dem perfekt

Vi vil gerne dele en opskrift på sfogliatelle på dansk, så I også kan nyde denne lækre kage derhjemme. Opskriften indeholder ingredienser og trin-for-trin instruktioner, så I kan lave den selv. Vi har også inkluderet nogle tips og tricks til at få det bedste resultat. Vi håber, I vil prøve opskriften og dele jeres mening og kommentarer med os.

Fremstilling af Dej

v2 34qkk 2aoaj Sfogliatelle Opskrift på Dansk: Lær at Lave Den Italienske Delikatesse

Ingredienser

Til fremstilling af dej til sfogliatelle skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 250 g semolina mel
 • 250 g hvedemel
 • 100 g sukker
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 125 g smør
 • 1 æg
 • 1/2 kop vand
 • 1/2 kop lard

Metode

 1. Bland semolina mel, hvedemel og sukker i en stor skål.
 2. Tilsæt vaniljeekstrakt, smør og æg til skålen og bland det hele godt sammen.
 3. Tilsæt gradvist vandet til dejen og ælt det sammen, indtil det er glat og elastisk.
 4. Form dejen til en kugle og dæk den til med plastfolie. Lad dejen hvile i 30 minutter.
 5. Rul dejen ud på en let melet overflade til en tynd plade.
 6. Smør lard på dejen og fold den på midten. Gentag processen flere gange, indtil dejen er blød og elastisk.
 7. Rul dejen ud til en tynd plade igen og skær den i firkanter på ca. 10 x 10 cm.
 8. Placer fyldet i midten af hver dejfirkanter og fold dem på en specifik måde, så de får den karakteristiske sfogliatelle-form.
 9. Bag sfogliatelle i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader Celsius.

Vi anbefaler at bruge en pasta maskine til at rulle dejen ud i tynde lag, da det gør processen lettere og mere effektiv. Det er også vigtigt at dække dejen med plastic wrap for at undgå udtørring og for at bevare fugtigheden.

Læs også:  Opskrift på gæstemad: Lækre og imponerende retter til dine gæster

Sfogliatelle er en lækker italiensk kage, der oprindeligt stammer fra Salerno-området i Italien. Den er kendt for sin karakteristiske skalsform, som minder om en lobster tail. Der findes forskellige fyldninger til sfogliatelle, herunder custard, fransk creme og ricotta ost med honning og kanel.

Vi håber, at vores opskrift på sfogliatelle vil blive din favorit, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Fyld og Bagning

v2 34qkq Sfogliatelle Opskrift på Dansk: Lær at Lave Den Italienske Delikatesse

Ingredienser

Til fyldet i vores sfogliatelle opskrift skal vi bruge ricotta ost, sukker, citronskal, vaniljeekstrakt og æg. Vi vil også tilføje lidt tørret frugt og hakket mandler for at give fyldet en dejlig smag og tekstur.

Til bagningen af vores sfogliatelle skal vi bruge aragosta dej, som er en type dej, der minder om croissant dej. Vi vil også bruge lidt mælk og æg til at pensle vores sfogliatelle, og lidt sukker til at drysse på toppen.

Metode

Fyldet til vores sfogliatelle laves ved at blande ricotta ost, sukker, citronskal, vaniljeekstrakt og æg sammen i en skål. Vi vil også tilføje lidt tørret frugt og hakket mandler og blande det hele godt sammen.

For at lave vores sfogliatelle skal vi først rulle aragosta dejen ud i en lang, tynd strimmel. Derefter vil vi skære dejen i firkanter og placere en spiseskefuld fyld i midten af hver firkant.

Herefter vil vi folde hjørnerne af firkanten ind mod midten, så de danner en cone-form. Vi vil derefter placere vores sfogliatelle på en bageplade med bagepapir og pensle dem med en blanding af mælk og æg.

Til sidst vil vi drysse lidt sukker på toppen af vores sfogliatelle og bage dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Læs også:  Bedste Opskrift på Flæskesteg: Sådan laver du den perfekte flæskesteg med sprøde svær

Tips: For at give vores sfogliatelle en ekstra smag, kan vi tilføje lidt candied orange peel eller citronskal til fyldet. Vi kan også toppe dem med lidt pisket flødeskum og hakket candied peel eller mandelmasse.

Oprindelsesland: Sfogliatelle stammer fra Italien og er en populær dessert i Napoli-området.

Din mening: Hvad synes du om vores fyld og bagning af sfogliatelle? Del din mening og eventuelle kommentarer nedenfor.

Video og billeder: Se vores video og billeder for at få en bedre idé om, hvordan du kan lave dine egne lækre sfogliatelle derhjemme.

Scroll to Top