Original Opskrift på Lasagne: Skab den perfekte smag med disse trin-for-trin instruktioner

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker lasagne, og der er ikke noget bedre end en hjemmelavet lasagne. Her vil vi dele vores originale opskrift på lasagne, som er en ægte italiensk lasagne bolognese.

v2 33i76 6o0lb Original Opskrift på Lasagne: Skab den perfekte smag med disse trin-for-trin instruktioner

Ingredienserne er simple og nemme at finde i de fleste supermarkeder. Du vil have brug for lasagneplader, oksekød, løg, hvidløg, gulerødder, selleri, tomatpuré, hakkede tomater, rødvin, bouillon, mælk, smør, mel og revet parmesanost. Kogetiden er omkring 30 minutter, og stegetiden er omkring 2 timer.

Vi har også inkluderet vores tips til at lave den bedste lasagne samt et par billeder og en video, der viser, hvordan man laver den. Oprindelseslandet for lasagne er Italien, og det er en af vores favoritretter. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide og del din mening i kommentarerne nedenfor.

Læs også:  Opskrift på røget ørred: Sådan laver du den perfekte røgede ørred

Forberedelse af ingredienser

v2 33i79 rwdqc Original Opskrift på Lasagne: Skab den perfekte smag med disse trin-for-trin instruktioner

Kødsauce

Først skal vi forberede kødsaucen til vores lasagne. Vi skal bruge følgende ingredienser: hakket oksekød, løg, hvidløg, flåede tomater, tomatpuré, oregano, salt, friskkværnet peber, chili og sukker.

Vi starter med at stege hakket oksekød i olivenolie på en stor pande. Imens hakker vi løg og hvidløg og tilsætter det til panden, når kødet er brunet. Herefter tilsætter vi flåede tomater, tomatpuré, oregano, salt, friskkværnet peber, chili og sukker. Vi lader saucen simre i ca. 30-40 minutter, indtil den er blevet tyk og velsmagende.

Bechamelsauce

Vi skal også bruge en lækker bechamelsauce til vores lasagne. Ingredienserne til saucen er: smør, hvedemel, mælk, salt, friskkværnet peber og muskatnød.

Vi smelter smørret i en gryde og tilsætter derefter hvedemel under omrøring. Herefter tilsætter vi gradvist mælken, imens vi fortsætter med at røre, så saucen ikke klumper. Til sidst tilsætter vi salt, friskkværnet peber og muskatnød, og lader saucen simre i et par minutter, indtil den er blevet tyk og cremet.

Yderligere ingredienser

Udover kødsaucen og bechamelsaucen skal vi også bruge lasagneplader, rasp og revet ost (f.eks. mozzarella og parmesan). Vi kan også tilføje ekstra smag til vores lasagne ved at tilsætte soltørrede tomater, basilikum, timian eller persille.

Forberedelse af udstyr

For at forberede vores lasagne skal vi bruge et stort ovnfast fad og en forvarmet ovn på 200 grader varmluft.

Forberedelse af lasagne

Nu er vi klar til at samle vores lasagne. Vi starter med at lægge et lag kødsauce i bunden af fadet og dækker det med lasagneplader. Derefter tilsætter vi et lag bechamelsauce og gentager processen med kødsauce, lasagneplader og bechamelsauce, indtil vi har brugt alle ingredienserne.

Læs også:  Opskrift på majonæse: Sådan laver du den perfekte hjemmelavede version

Til sidst drysser vi rasp og revet ost over lasagnen og sætter den i ovnen i ca. 30-40 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen. Vi kan servere lasagnen med en lækker salat eller tomatsalat, og tilføje ekstra grøntsager som gulerødder, bladselleri, aubergine eller peberfrugt efter smag.

Vi håber, denne opskrift på lasagne vil blive en favorit i dit køkken. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarerne, og se vores video for at få flere tips til at lave den perfekte italienske lasagne.

Scroll to Top