Bedste Opskrift på Brunkager: Sådan laver du de lækreste brunkager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi er midt i julen, og der er ikke noget bedre end at bage lækre brunkager til at sprede juleglæde. Derfor har vi fundet den bedste opskrift på brunkager, som vil garantere dig lækre og velsmagende kager, som vil få alle i julestemning.

v2 34uyi Bedste Opskrift på Brunkager: Sådan laver du de lækreste brunkager

Ingredienserne er enkle og nemme at finde i dit lokale supermarked. Du skal bruge smør, sukker, sirup, mel, krydderier og natron. Kogetiden er kort, men dejen skal hvile natten over, så smagen kan udvikle sig. Stegetiden er også kort, så du kan have lækre brunkager på ingen tid.

Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre dine hjemmebagte brunkager endnu bedre. Oprindelseslandet for brunkager er Danmark, og de er en af ​​de mest populære julekager i landet. Vi har valgt vores favoritopskrift på brunkager, som er inspireret af Mette Blomsterbergs opskrift på brunkager. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan du kan lave dine egne lækre brunkager derhjemme. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer, så del dine erfaringer med os.

Læs også:  Opskrift på rest af flæskesteg: Nem og lækker måde at genanvende rester af flæskesteg

Ingredienser og Forberedelse

v2 34uyl r8bhy Bedste Opskrift på Brunkager: Sådan laver du de lækreste brunkager

Ingredienser

Til vores bedste opskrift på brunkager skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 250 g smør
  • 125 g brun farin
  • 125 g sukker
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk potaske opløst i 2 spsk koldt vand
  • 400 g hvedemel
  • 100 g sukat
  • 100 g smuttede og hakkede mandler
  • 100 g pistacienødder

Forberedelse

For at lave vores lækre brunkager skal vi følge disse trin:

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt brun farin, sukker og lys sirup. Rør det hele godt sammen og tag gryden af varmen.
  2. Tilsæt kanel, nellike, ingefær og kardemomme til smørblandingen og rør godt.
  3. Opløs natron og potaske i koldt vand og tilsæt det til smørblandingen.
  4. Tilsæt hvedemel, sukat, smuttede og hakkede mandler samt pistacienødder til smørblandingen og rør godt sammen til en dej.
  5. Lad dejen køle af i køleskabet i mindst 1 time.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Rul dejen ud i tynde skiver og udstik småkagerne med en udstikker.
  8. Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
  9. Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  10. Opbevar de færdigbagte brunkager i en kagedåse eller en lufttæt beholder.

Vi håber, at I vil nyde vores bedste opskrift på brunkager. Har I nogle tips eller kommentarer til opskriften, er I velkomne til at dele jeres mening med os.

Scroll to Top