Første danske opskrift på jødekager: Historie og fremgangsmåde

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi er begejstrede for at præsentere den første danske opskrift på jødekager. Disse lækre småkager har en lang historie og er en del af den jødiske kultur. Vi har undersøgt deres oprindelse og fundet ud af, at de stammer fra Tyskland og Østrig og blev bragt til Danmark af jødiske bagerier i begyndelsen af det 20. århundrede.

v2 32vc1 Første danske opskrift på jødekager: Historie og fremgangsmåde

Opskriften på jødekager er enkel, men kræver lidt tid og tålmodighed. Ingredienserne er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Vi har tilføjet vores egen lille twist til opskriften for at give dem en ekstra smag. Vi er sikre på, at du vil elske dem lige så meget som vi gør.

Læs også:  Opskrift på tærte med bacon og skinke: En lækker og nem ret til aftensmad

I denne artikel vil vi dele vores opskrift på jødekager og give dig tips til at gøre dem endnu bedre. Vi vil også diskutere den jødiske kultur og dens indflydelse på dansk madlavning. Vi håber, at du vil finde vores artikel interessant og inspirerende, og vi ser frem til at høre din mening og kommentarer.

Fremstilling af Jødekager

v2 32vc4 mz6oe Første danske opskrift på jødekager: Historie og fremgangsmåde

Ingredienser

Til at lave vores første danske opskrift på jødekager, skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 200 g sukker
 • 200 g smør
 • 1 æg
 • 300 g mel
 • 2 tsk hjortetaksalt
 • 1 tsk kanel
 • 100 g hakkede mandler
 • Kanelsukker til pynt

Fremgangsmåde

Vi starter med at blande sukker og blødt smør sammen i en skål. Derefter tilsætter vi et æg og rører det godt sammen. Herefter tilsætter vi mel, hjortetaksalt og kanel og blander det hele godt sammen. Til sidst tilsætter vi de hakkede mandler og blander det hele godt sammen.

Dejen skal nu køles af i køleskabet i mindst 30 minutter.

Efter afkøling tager vi dejen ud af køleskabet og ruller den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Vi udstikker småkagerne i ønskede former og lægger dem på en bageplade med bagepapir.

Bagetid og Opbevaring

Jødekagerne skal bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Når de er færdigbagte, skal de køle af på en rist.

Jødekagerne kan opbevares i en kagedåse eller i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. De kan også fryses ned og tages op efter behov.

Vi kan godt lide at servere jødekagerne til en kop varm te eller som en lille snack i løbet af dagen. Jødekager er en af vores favorit julesmåkager, og vi synes, at de er nemme at lave og smager dejligt sprøde og krydrede.

Læs også:  Opskrift på krydrede frikadeller med en twist

Vi håber, at du nyder vores første danske opskrift på jødekager, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Historie og Kultur

v2 32vca Første danske opskrift på jødekager: Historie og fremgangsmåde

Jødekager er en klassisk julesmåkage, der har sin oprindelse i Danmark. Navnet “jødekager” er dog blevet kontroversielt og er blevet erstattet med “kanelkager” eller “kanelsnurrer” i nogle kredse.

Jødekager er kendt for deres krydrede smag og sprøde konsistens. De er lavet af en simpel dej af mel, sukker, smør og kanel, og er en af de nemmeste julesmåkager at bage.

I Danmark er jødekager blevet en fast tradition i juletiden og kan findes i mange forskellige bagerier. Nogle jødiske bagerier i Danmark har også deres egen version af jødekager, der er inspireret af deres kultur og traditioner.

Når man bager jødekager, er det vigtigt at have de rigtige ingredienser og følge opskriften nøje. En god jødekage kræver en perfekt balance mellem kanel og sukker, og en passende kogetid og stegetid.

Her er vores favoritopskrift på jødekager:

Ingredienser:

 • 250g mel
 • 200g smør
 • 100g sukker
 • 2 tsk stødt kanel

Sådan gør du:

 1. Forvarm ovnen til 200°C.
 2. Bland mel, sukker og kanel i en skål.
 3. Skær smørret i små tern og tilsæt det til skålen. Ælt dejen sammen med hænderne, indtil den er glat.
 4. Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær små firkanter eller cirkler med en udstikker.
 5. Læg kagerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
 6. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Tips:

 • Hvis du vil have ekstra sprøde kager, kan du pensle dem med en blanding af æggehvider og sukker, inden du bager dem.
 • Du kan også tilføje rosiner eller hakket nødder til dejen for at give kagerne ekstra smag og tekstur.
Læs også:  Opskrift på julesalat - Lækker og nem julesalat med granatæble og valnødder

Vi håber, du nyder at bage disse lækre jødekager, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Scroll to Top