Nem opskrift på fastelavnsboller – Sådan laver du dem hjemme

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker fastelavnsboller! Der er ikke noget bedre end at bage disse lækre og søde sager, som er en del af den danske fastelavnstradition. Der findes mange forskellige opskrifter på fastelavnsboller, men her har vi samlet vores favoritopskrift på nemme og lækre fastelavnsboller med creme.

v2 339bb f7s2s Nem opskrift på fastelavnsboller - Sådan laver du dem hjemme

Ingredienserne til fastelavnsbollerne er nemme at finde i ethvert supermarked, og kogetiden og stegetiden er ikke særlig lang. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre processen endnu lettere. Fastelavnsboller stammer fra Danmark, og de har været en del af fastelavnstraditionen i mange år. Vi er sikre på, at du vil elske vores nemme opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme.

Læs også:  Opskrift på pudebetræk: Sådan syr du dit eget pudebetræk

Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin vejledning, og du vil have lækre fastelavnsboller på ingen tid. Vi har også inkluderet en video og nogle billeder, så du kan se, hvordan bollerne ser ud, når de er færdige. Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift, så tøv ikke med at efterlade en kommentar nedenfor. Vi håber, at du vil nyde vores nemme opskrift på fastelavnsboller med creme, og at den vil blive en fast del af din fastelavnstradition.

Ingredienser og forberedelse

v2 339bf itli1 Nem opskrift på fastelavnsboller - Sådan laver du dem hjemme

Dej og fyld

Fastelavnsboller er en lækker snack, som kan nydes året rundt. Vi har samlet en nem opskrift på fastelavnsboller, som kræver få ingredienser og er nem at følge. Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Hvedemel 500 g
Gær 50 g
Sukker 75 g
Salt 1 tsk.
Kardemomme 1 tsk.
Æg 2 stk.
Smør 100 g
Vand 2,5 dl

For at lave dejen skal du først opløse gæren i lidt lunkent vand. Tilsæt derefter sukker, salt, kardemomme, æg og smeltet smør. Rør det hele godt sammen og tilsæt derefter melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, indtil den er glat og smidig. Lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.

Når dejen er hævet, skal du rulle den ud på et meldrysset bord. Skær dejen ud i firkanter og læg en teskefuld fyld på midten af hver firkant. Fold dejen sammen om fyldet og læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter, inden de bages i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Pynt og servering

Når bollerne er færdigbagte, kan du pynte dem med glasur, krymmel eller flødeskum. Du kan også servere dem med en lækker vaniljecreme eller syltetøj. Vi anbefaler at servere bollerne med en kop varm kaffe eller kakao.

Læs også:  Sunde Retter: Nemme og Lækre Opskrifter

Husk at opbevare fastelavnsbollerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan også fryses ned og tages op igen, når du har lyst til en lækker snack.

Vi håber, at du vil nyde vores nemme opskrift på fastelavnsboller. Del gerne din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Bagning og opbevaring

v2 339bl qlhgn Nem opskrift på fastelavnsboller - Sådan laver du dem hjemme

Når vi har lavet vores dej til fastelavnsboller, er det tid til at bage dem. Vi forvarmer vores ovn til 200 grader varmluft, og sørger for at have en bageplade med bagepapir klar.

Vi former vores dej til boller på størrelse med en lille håndbold, og placerer dem på bagepladen med lidt afstand imellem. Herefter pensler vi bollerne med et sammenpisket æg, og bager dem i ovnen i cirka 12-15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Efter bagning lader vi vores fastelavnsboller køle af på en bagerist ved stuetemperatur. Når de er helt kolde, kan de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2-3 dage.

Hvis du vil forberede dine fastelavnsboller i god tid, kan de også fryses ned efter bagning. Sørg for at lade dem køle af helt, inden du pakker dem ind i plastikposer og fryser dem ned. Når du skal bruge dem, kan du tø dem op ved stuetemperatur i et par timer, og varme dem op i ovnen i 5-10 minutter, inden servering.

Et par tips til bagning af fastelavnsboller:

  • Sørg for at have alle ingredienserne klar inden du starter på dejen, så du undgår at skulle afbryde processen midt i bagningen.
  • Hvis du vil have ekstra saftige boller, kan du tilføje lidt revet æble eller gulerod til dejen.
  • Hvis du vil have ekstra sprøde boller, kan du pensle dem med lidt smeltet smør i stedet for æg inden bagning.
Læs også:  Opskrift på honninghjerter: Sådan laver du de lækreste kager med honning og kanel

Vi håber, at vores opskrift på fastelavnsboller har været til din tilfredshed, og vi vil meget gerne høre din mening og eventuelle kommentarer til vores opskrift.

Scroll to Top