Nem opskrift på vaniljekranse: Sådan bager du de lækreste småkager

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker julen og alt, hvad den bringer med sig – især de lækre julekager. En af vores favoritter er vaniljekranse, og vi har fundet en nem opskrift på denne klassiker. Med få ingredienser og en kort kogetid kan du også lave disse sprøde småkager derhjemme og imponere dine gæster.

v2 41yer chzou Nem opskrift på vaniljekranse: Sådan bager du de lækreste småkager

Ingredienserne til vaniljekranse er simple og nemme at finde i ethvert supermarked. Oprindelseslandet for disse småkager er Tyskland, men de er blevet en fast del af juletraditionen i mange lande, herunder Danmark. Stegetiden er kort, så du skal holde øje med dem for at undgå at brænde dem på. Vi har nogle tips til, hvordan du får de perfekte vaniljekranse, så de bliver sprøde og smager fantastisk.

Læs også:  Bedste opskrift på vafler: Sådan laver du dem perfekt hver gang

Sådan gør du: Følg vores nemme opskrift på vaniljekranse og lav dine egne småkager til jul. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan de skal se ud undervejs. Efter du har prøvet vores opskrift, vil vi meget gerne høre din mening og eventuelle kommentarer.

Ingredienser og køkkenudstyr

v2 41yeu 54nmd Nem opskrift på vaniljekranse: Sådan bager du de lækreste småkager

Nødvendige ingredienser

Til at lave vaniljekranse skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 250 g hvedemel
 • 200 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 æg
 • Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
 • 50 g mandelmel
 • 50 g flormelis

Køkkenudstyr til vaniljekranse

For at lave vaniljekranse har vi brug for følgende køkkenudstyr:

 • En kødhakker med stjernetyl
 • En sprøjtepose med en stjernetyl
 • Bagepapir
 • En bageplade
 • En bagerist
 • En ovn

Vi kan også tilføje en smule mel til sprøjteposen for at gøre det lettere at sprøjte dejen ud.

Det er vigtigt at have alt det nødvendige udstyr og ingredienser klar, inden vi går i gang med at lave vaniljekranse. På den måde kan vi undgå at skulle afbryde processen for at finde eller forberede noget nyt.

Vi kan også eksperimentere med at tilføje forskellige smagsvarianter til vores vaniljekranse, såsom appelsinskal eller chokolade. Vi kan også prøve at forme dejen på forskellige måder for at skabe forskellige typer småkager.

Nu hvor vi har vores ingredienser og udstyr klar, er vi klar til at gå i gang med at lave vores vaniljekranse. Sådan gør vi det: [tilføj link til opskrift eller video her].

Hvad er dine favorit-småkager, og har du nogle tips til at lave vaniljekranse? Del din mening og kommentarer nedenfor.

Fremgangsmåde

v2 41yez as7ab Nem opskrift på vaniljekranse: Sådan bager du de lækreste småkager

Tilberedning af dejen

For at lave hjemmelavede vaniljekranse skal vi først lave dejen. Vi starter med at tage 250 g blødt smør og 125 g sukker og pisker det sammen i en skål, indtil det bliver en luftig masse. Derefter tilsætter vi 1 æg og pisker det godt sammen. Herefter tilsætter vi 375 g mel og 50 g mandelmel og ælter det sammen, indtil det bliver en ensartet dej. Dejen skal hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.

Læs også:  Opskrift på hjemmelavede pommes frites: Sådan laver du sprøde fritter derhjemme

Bagning af vaniljekranse

Efter dejen har hvilet, tager vi den ud af køleskabet og former den til små kranse. Vi kan bruge en sprøjtepose med en stjernetyl for at lave de karakteristiske småkager. Vi bager vaniljekransene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og gyldenbrune.

Opbevaring og servering

Når vaniljekransene er færdigbagte, lader vi dem køle af på en bagerist. Når de er helt afkølede, kan vi opbevare dem i en tætlukket småkagedåse eller kagedåse. Vaniljekranse er en klassisk julesmåkage, som kan serveres som konfekt eller til en kop varm kakao.

Vi håber, at vores opskrift på vaniljekranse kan blive en favorit i jeres julesmåkage-kollektion. Hvis I har nogle tips eller kommentarer til vores opskrift, er I velkomne til at dele jeres mening med os.

Scroll to Top