Opskrift på bålbrød
Vi holder meget af at lave bålmad, og en af vores favoritter blandt venner og familie er bålbrød. Det er en enkel og sjov måde at tilberede lækker mad på, mens man nyder naturen og hygger sig omkring bålet. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på bålbrød og give dig tips og tricks til at lave det bedste bålbrød.
Ingredienser
Til bålbrød skal du bruge følgende ingredienser:
- 500 g mel
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 2 dl lunkent vand
- 1 dl mælk
- 25 g gær
Sådan gør du
- Bland mel, sukker og salt i en stor skål.
- Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt det til melblandingen sammen med mælken.
- Ælt dejen godt igennem, indtil den er glat og elastisk.
- Lad dejen hæve i 30-60 minutter, indtil den er blevet dobbelt så stor.
- Del dejen op i mindre stykker og rul dem ud til lange pølser.
- Sno pølserne omkring en pind og hold dem over bålet, indtil de er gyldne og gennembagte.
Kogetid og stegetid
Bålbrød skal have en god gylden farve og være gennembagt indeni, før det er klar til at blive spist. Det tager normalt omkring 5-10 minutter at stege bålbrød over bålet, afhængigt af hvor varmt bålet er.
Tips og tricks
- Brug en ren pind eller en bålspade til at holde bålbrødet over bålet.
- Vend bålbrødet jævnligt, så det bliver stegt på alle sider.
- Du kan tilføje forskellige smagsvarianter til dejen, f.eks. kanel, kardemomme eller revet ost.
- Server bålbrød med smør eller fyld det med f.eks. pølse, ost eller chokolade.
Vi håber, at vores opskrift på bålbrød vil motivere dig til at prøve det selv næste gang, du er i naturen. Del gerne dine tanker og billeder i kommentarfeltet herunder, og husk at tagge os, hvis du lægger dine bålbrød op på sociale medier.
Ingredienser og forberedelse
Ingredienser
Til vores lækre bålbrød skal vi bruge følgende ingredienser:
Ingredienser | Mængde |
---|---|
Hvedemel | 500 g |
Salt | 1 tsk |
Sukker | 1 spsk |
Gær | 25 g |
Vand | 3 dl |
Olivenolie | 2 spsk |
Forberedelse
Vi starter med at blande mel, salt og sukker i en stor skål. Derefter tilsætter vi gær og vand og rører det hele godt sammen. Dejen skal æltes i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
Herefter tilsætter vi olivenolie og ælter dejen yderligere i et par minutter. Dejen skal hæve i ca. 1 time på et varmt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
Mens dejen hæver, kan vi forberede bålet. Vi skal bruge en bålrist eller en bålpande, som vi placerer over gløderne. Når risten er varm, kan vi begynde at bage vores bålbrød.
Dejen deles i mindre stykker, som vi former til små boller. Disse boller placeres på risten eller i bålpanden og bages i ca. 10-15 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennembagte.
Server bålbrødene varme med en lækker græsk yoghurt eller som tilbehør til en lækker gryderet. Vi håber, at I vil nyde vores favoritopskrift på bålbrød og glæder os til at høre jeres mening og kommentarer.