Opskrift på blomkålssuppe med sprøde bacontern

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Blomkål er en alsidig grøntsag, der kan bruges i en række forskellige opskrifter. Her deler vi vores favoritopskrift på blomkål, som er både nem og lækker.

v2 32kor 81bfm Opskrift på blomkålssuppe med sprøde bacontern

Ingredienserne er enkle og lettilgængelige, og retten kan tilpasses efter smag og præference. Kogetiden er kort, og stegetiden er minimal, så denne opskrift er perfekt til en travl hverdag. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre retten endnu mere velsmagende.

Blomkål er en grøntsag, der oprindeligt kommer fra Middelhavsområdet, men den dyrkes nu over hele verden. Det er en god kilde til fiber, C-vitamin og K-vitamin. Vores opskrift på blomkål er en sund og lækker måde at få flere grøntsager ind i din kost på. Følg vores trin-for-trin vejledning, og se vores video og billeder for at få en bedre forståelse af, hvordan du kan tilberede denne ret. Del også gerne din mening og dine kommentarer nedenfor.

Læs også:  Opskrift på Lille Per hue: Sådan strikker du den klassiske hue

Grundlæggende opskrift på blomkål

v2 32kou Opskrift på blomkålssuppe med sprøde bacontern

Blomkål er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Her er vores grundlæggende opskrift på blomkål, der er let og nem at følge.

Forberedelse af blomkål

Først skal du skære blomkålen i mindre stykker og skylle dem grundigt. Hvis du vil koge blomkålen, skal du koge den i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter, indtil den er mørt. Hvis du vil bage blomkålen i ovnen, kan du springe kogningstrinnet over.

Tilberedning i ovnen

For at bage blomkålen i ovnen skal du tænde ovnen på 200 grader. Læg blomkålsstykkerne i et ovnfast fad og drys med olivenolie og salt. Bag blomkålen i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil den er gylden og mørt.

Tips

  • Du kan tilføje forskellige krydderier og urter til blomkålen for at give den mere smag. Prøv f.eks. at tilføje lidt hvidløg, rosmarin eller timian.
  • Hvis du vil have en sprødere konsistens på din bagte blomkål, kan du tilsætte lidt rasp eller panko til blomkålen, inden den kommer i ovnen.
  • Blomkål er en god kilde til vitamin C og fiber og kan bruges i mange forskellige retter.

Sådan gør du! Nu har du en grundlæggende opskrift på blomkål, der kan tilberedes både i ovnen og kogt. Prøv det selv og del gerne din mening og kommentarer med os.

Variationer og tilbehør til blomkål

v2 32koy Opskrift på blomkålssuppe med sprøde bacontern

Blomkål er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Vi har samlet nogle variationer og tilbehør, der kan give dig inspiration til at lave lækre retter med blomkål.

Blomkål med sauce og dressing

Blomkål kan serveres med forskellige saucer og dressinger for at give ekstra smag og variation. En klassisk sauce er bechamelsauce, som kan bruges i en blomkålsgratin eller som tilbehør til stegt blomkål. En anden mulighed er at lave en dressing af creme fraiche, sennep og honning, som kan bruges i en blomkålssalat.

Læs også:  Opskrift på and: Sådan tilbereder du en saftig og lækker and til jul

Blomkål i salater

Blomkål kan også bruges i forskellige salater, hvor den tilføjer en dejlig knasende tekstur. Prøv at lave en blomkålssalat med broccoli, persille og purløg, eller en salat med blomkål, rødløg og cayennepeber for ekstra krydderi.

Når du tilbereder blomkål, kan det være en god idé at tænke på kogetid og stegetid. Blomkål kan koges i 5-10 minutter afhængigt af størrelsen på stykkerne, og stegt blomkål kan tage op til 15 minutter. Hvis du vil lave en blomkålsgratin, kan du med fordel lave en bechamelsauce og tilsætte muskatnød og parmesan for ekstra smag.

Et tip til at få ekstra knasende blomkål er at panere det i rasp eller panko, inden det bages i ovnen. Du kan også tilføje chili eller paprika for ekstra krydderi.

Blomkål er en sund grøntsag, der indeholder kulhydrater, fedt og næringsstoffer som vitamin C og K. Det er en billig og alsidig grøntsag, der kan bruges i alt fra hverdagsmad til festlige middage.

Hvad er din favoritopskrift med blomkål? Del din mening i kommentarerne nedenfor, og del gerne billeder eller videoer af dine lækre retter med os.

Scroll to Top