Opskrift på creme med sheasmør: En nem og lækker løsning til tør hud

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi vil gerne dele vores opskrift på en lækker og cremet sheasmør creme, som er perfekt til at fugte og blødgøre tør hud. Sheasmør er en naturlig ingrediens, der er kendt for sine fugtgivende og helende egenskaber. Denne hjemmelavede creme er nem at lave og kræver kun få ingredienser.

v2 34vk7 brshn Opskrift på creme med sheasmør: En nem og lækker løsning til tør hud

Ingredienserne til denne opskrift inkluderer sheasmør, kokosolie og en blanding af æteriske olier. Vi har valgt at bruge sheasmør fra Ghana, da det er kendt for sin høje kvalitet og oprindelse fra et bæredygtigt landbrug. Kokosolien tilføjer en ekstra fugtgivende egenskab til cremen, mens æteriske olier giver en dejlig duft og ekstra pleje til huden.

Læs også:  Opskrift på Cordon Bleu: Sådan laver du den klassiske ret med kylling og ost

Sådan gør du: Smelt sheasmør og kokosolie sammen i en dobbeltkoger, indtil det er helt flydende. Tilsæt derefter din valgte blanding af æteriske olier og rør godt rundt. Lad blandingen køle af i køleskabet i cirka en time, indtil den er fast, men stadig blød. Pisk derefter blandingen med en elektrisk mixer, indtil den er luftig og cremet. Opbevar cremen i en lufttæt beholder og brug den efter behov for at fugte og blødgøre din hud.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på sheasmør creme og vil dele din mening og eventuelle tips i kommentarfeltet nedenfor. Vi har også inkluderet en video og billeder af processen for at hjælpe dig med at få det bedste resultat.

Fremstilling af creme med sheasmør

v2 34vkb ae26c Opskrift på creme med sheasmør: En nem og lækker løsning til tør hud

Ingredienser

Til at fremstille vores hjemmelavede creme med sheasmør, skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 50 g sheasmør
 • 1 spsk kokosolie
 • 1 spsk mandelolie
 • 1 tsk e-vitamin
 • 1 tsk bivoks
 • 5 dråber tea tree olie (valgfrit)
 • 5 dråber æterisk olie (valgfrit)

Fremgangsmåde

 1. Smelt sheasmør, kokosolie og bivoks i en gryde over lav varme, indtil alt er smeltet og flydende.
 2. Tilsæt mandelolie og e-vitamin og rør grundigt.
 3. Tag gryden af varmen og tilsæt tea tree olie og æterisk olie, hvis du ønsker det.
 4. Lad blandingen køle af i ca. 10 minutter.
 5. Pisk blandingen med en piskeris, indtil den er let og luftig.
 6. Hæld cremen i en beholder og opbevar den på køl.

Tips:

 • Dosér ingredienserne nøjagtigt for at opnå den ønskede konsistens og duft.
 • Brug økologiske ingredienser for at undgå unødvendige tilsætningsstoffer.
 • Tilsæt frugtfarve for at give cremen en flot farve.
 • Pynt med nødder, kakao eller sukker for at gøre cremen endnu mere lækker.
Læs også:  Opskrift på Oreo lagkage: En lækker og nem dessert til enhver lejlighed

Vi håber, at vores opskrift på hjemmelavet creme med sheasmør vil blive en favorit i dit køkken. Del gerne dine billeder, kommentarer og din mening om opskriften med os.

Fordelene ved creme med sheasmør

v2 34vkg zstii Opskrift på creme med sheasmør: En nem og lækker løsning til tør hud

Hudpleje

Hjemmelavet creme med sheasmør er en fantastisk måde at pleje din hud på. Den luftige konsistens gør det nemt at påføre og absorberes hurtigt i huden. Sheasmør er kendt for sine fugtgivende egenskaber og kan beskytte mod eksem og give dig en blød og fugtig hud. Cremen kan også hjælpe med at genopbygge og beskytte din hud mod skader fra frie radikaler takket være dens antioxidanter og antibakterielle egenskaber. Med æteriske olier som citronsaft kan du tilpasse cremen til dine personlige præferencer.

Sociale medier

Hjemmelavet creme med sheasmør er ikke kun godt for din hud, men det kan også være en favorit blandt dine følgere på sociale medier. Du kan dele billeder og videoer af ingredienserne, kogetiden og stegetiden, samt give tips og tricks til at gøre cremen endnu bedre. Du kan også dele din mening og kommentarer om dine oplevelser med cremen, og engagere dig med dine følgere. Med hashtags som #hjemmelavetcreme og #hudpleje kan du nå ud til en bredere målgruppe og inspirere andre til at prøve det selv.

Scroll to Top