Opskrift på lækker dadelkage med nødder og karameltopping

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle en sød tand, og der er ikke noget bedre end at nyde en lækker kage. Men det betyder ikke, at vi skal gå på kompromis med vores sundhed. Derfor vil vi gerne dele vores opskrift på en sundere alternativ til den traditionelle kage – dadelkage.

v2 33kj5 6c5cg Opskrift på lækker dadelkage med nødder og karameltopping

Dadelkage er en sød og lækker kage, der er nem at lave og samtidig sundere end andre kager. Den er lavet med dadler, som er en naturlig sødning, og den indeholder ingen tilsat sukker. Derudover er den også rig på fibre og vitaminer, som gør den til en sundere snack.

Vi vil gerne dele vores favoritopskrift på dadelkage, som er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Vi vil også give dig tips til kogetid og stegetid, så du kan få det bedste resultat. Hvis du er mere visuel, kan du også finde en video og billeder af, hvordan vi laver vores dadelkage. Vi vil også gerne høre din mening og kommentarer til vores opskrift, så du kan dele dine egne erfaringer og tips med os. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide til at lave den perfekte dadelkage.

Læs også:  Opskrift på håndsprit: Lav din egen håndsprit derhjemme

Ingredienser og Forberedelse

v2 33kj9 4472c Opskrift på lækker dadelkage med nødder og karameltopping

Ingrediensliste

Til vores lækre dadelkage skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 200g dadler
 • 3 æg
 • 2 spsk kakao
 • 100g mel
 • 50g mandelmel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vaniljesukker
 • En knivspids salt
 • 1 moden banan
 • 50g hakket mørk chokolade
 • 50g hakkede hasselnødder
 • 2 spsk kokosolie

Forberedelse af Ingredienser

Først skal dadlerne udblødes i varmt vand i ca. 10 minutter. Imens kan man forberede resten af ingredienserne. Æggene skal piskes sammen i en skål, og derefter tilsættes kakao, mel, mandelmel, bagepulver, kanel, vaniljesukker og salt. Bananen skal moses og tilsættes til skålen.

Dadlerne skal nu tages op af vandet og hakkes fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt dadlerne til skålen og rør det hele godt sammen. Hak chokolade og hasselnødder og tilsæt det til dejen sammen med kokosolien. Rør det hele godt sammen.

Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen i formen. Kagen skal bages i ca. 25-30 minutter, indtil den er fast og sprød på toppen. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og afkøles helt på en bagerist.

Server kagen med frisk frugt eller bær og en lækker appelsinsaft eller en kop kaffe. Vi håber, du vil nyde vores favorit opskrift på dadelkage!

Tilberedning og Servering

v2 33kje imc0q Opskrift på lækker dadelkage med nødder og karameltopping

Tilberedning af Dadelkage

Vi har her en lækker opskrift på dadelkage, der er både nem og hurtig at tilberede. For at starte skal du have følgende ingredienser klar: dadler, æg, mel, sukker, smør, bagepulver og vaniljeekstrakt.

Først skal du forvarme din traditionelle ovn til 180 grader. Imens kan du forberede dadlerne ved at fjerne stenene og hakke dem i en minihakker. Derefter skal du smelte smørret og blande det med sukkeret og vaniljeekstrakten. Tilsæt derefter æggene og rør godt sammen.

Læs også:  Opskrift på vagler: Sådan laver du de lækreste vafler til morgenmaden

I en anden skål skal du blande melet og bagepulveret. Tilsæt blandingen af smør og sukker og rør godt sammen. Tilsæt til sidst de hakkede dadler og rør igen godt sammen.

Hæld dejen i en smurt form og bag i ovnen i cirka 30-35 minutter, eller indtil kagen er gyldenbrun og gennembagt. Lad kagen køle af i formen i cirka 10 minutter, inden du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.

Servering og Pynt

Når kagen er helt afkølet, kan du skære den ud i ønskede stykker og servere den med skyr og chokoladestykker. Du kan også pynte kagen med lidt ekstra hakket daddel og chokoladestykker.

En god idé er at servere kagen med en grydeske, så dine gæster kan tage lige så meget, de har lyst til. Kagen kan også serveres som en dessert efter en lækker middag, eller du kan dele billeder af den på Instagram eller Facebook og imponere dine venner med din fantastiske bagning.

Vi håber, du vil nyde denne lækre og fiberholdige dadelkage, der er perfekt til enhver lejlighed. Hvis du har nogle tips eller din egen favoritopskrift på dadelkage, så del endelig din mening i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top