Opskrift på engelsk plumkage: Sådan laver du den klassiske dessert

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på engelsk plumkage er en lækker og traditionel dessert, som har været elsket i mange år. Denne dessert stammer tilbage fra 1912, hvor Frk. Jensen første gang præsenterede opskriften i sin berømte kogebog. Plumkage er en populær dessert, som er nem at lave og kræver få ingredienser.

v2 32w50 9pjsp Opskrift på engelsk plumkage: Sådan laver du den klassiske dessert

Ingredienserne til denne dessert er få og nemme at få fat i. Du skal bruge mel, sukker, smør, æg, mælk og selvfølgelig svesker. Opskriften kræver ikke meget tid i køkkenet, og du kan nemt tilberede den på en travl hverdag. Stegetiden er omkring 45 minutter, og du kan med fordel servere desserten med en klat flødeskum eller vaniljeis.

Læs også:  Opskrift på krydderboller: Sådan laver du lækre og krydrede boller

Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan gøre din engelske plumkage endnu mere lækker. Du kan eksempelvis tilføje lidt kanel eller ingefær for at give desserten mere smag. Oprindelseslandet for denne dessert er England, hvor den stadig er en favorit blandt mange. I vores artikel kan du finde en trin-for-trin guide til, hvordan du laver denne lækre dessert, samt billeder og en video, der viser, hvordan det skal gøres. Del også gerne din mening og kommentarer til opskriften i kommentarfeltet.

Ingredienser og Forberedelse

v2 32w54 tkq4a Opskrift på engelsk plumkage: Sådan laver du den klassiske dessert

Ingredienser

Til denne lækre engelske plumkage skal du bruge følgende ingredienser:

  • 200 g mel
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g rosiner
  • 100 g korender
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk rom
  • 1 tsk kanel
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal
  • 2 spsk fløde
  • 2 spsk mælk
  • 1 springform (ca. 24 cm i diameter)
  • 100 g marcipan
  • Flormelis til pynt

Forberedelse

  1. Smør springformen og beklæd bunden med bagepapir. Opvarm ovnen til 160 grader C (varmluft).
  2. Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
  3. Pisk æggene og sukkeret sammen i en stor skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
  4. Tilsæt det smeltede smør og pisk det sammen med æggemassen.
  5. Bland mel, bagepulver, kanel og salt sammen i en anden skål.
  6. Tilsæt melblandingen til æggemassen lidt ad gangen og rør det forsigtigt sammen.
  7. Tilsæt rosiner, korender, rom, appelsinskal, fløde og mælk til dejen og rør forsigtigt rundt.
  8. Hak marcipanen groft og vend den i dejen.
  9. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter, eller indtil den er gennembagt. Tjek med en tandstikker, om kagen er færdigbagt.
  10. Lad kagen køle af i formen i ca. 15 minutter, inden den tages ud af formen og sættes på en bagerist til at køle helt af.
  11. Pynt kagen med flormelis og eventuelt kandiseret appelsinskal.
  12. Server den lækre engelske plumkage til kaffen eller som dessert.
Læs også:  Opskrift på bagte kartofler med sprøde skind og blødt indre

Vi håber, at du vil nyde denne lækre kage. Del gerne din mening og dine tips i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top