Opskrift på farseret porre med kød og ost

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på farseret porre

v2 32mte nv6ab Opskrift på farseret porre med kød og ost

Vi er glade for at præsentere vores favoritopskrift på farseret porre. Dette er en klassisk dansk ret, der er perfekt til en hyggelig middag eller en lækker frokost. Farseret porre er en simpel, men velsmagende ret, der er fyldt med smag og næringsstoffer.

Ingredienserne til denne opskrift er nemme at finde i enhver købmandsbutik. Du vil have brug for friske porrer, hakket oksekød, ris, mælk og æg. Krydderierne inkluderer salt, peber og muskatnød. Kogetiden for denne ret er cirka 30 minutter, og stegetiden er cirka 45 minutter. Vi vil også inkludere tips og tricks til at gøre denne ret endnu mere lækker.

Læs også:  Opskrift på lækre hindbærsnitter med sprød bund og sød fyld

Sådan gør du: Først skal du forberede porrerne ved at skære dem i små stykker og blanchere dem i kogende vand. Derefter skal du stege oksekødet i en pande og tilsætte risene. Bland mælk, æg og krydderier i en skål, og tilsæt blandingen til panden. Fyld porrerne med kød- og risblandingen, og bag dem i ovnen i cirka 45 minutter. Vi vil også inkludere en video og billeder til at hjælpe dig med at følge opskriften trin for trin.

Vi vil gerne høre din mening om denne opskrift på farseret porre. Del dine kommentarer og erfaringer med os i kommentarsektionen nedenfor.

Forberedelse af Farseret Porre

v2 32mti r4kkq Opskrift på farseret porre med kød og ost

Ingredienser

For at lave farseret porre skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 6 porrer
  • 500g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 2 spsk. mel
  • 1 dl vand
  • 25g smør

Forberedelse af Porrer

Først skal porrerne forberedes. Skyl porrerne godt og skær dem i ca. 10 cm lange stykker. Skær derefter porrerne igennem på langs, så du kan åbne dem op og fjerne det yderste lag. Skyl porrerne igen, og læg dem til side.

Forberedelse af Fars

Nu skal farsen laves. Hak løget fint og rør det sammen med hakket svinekød, æg, rasp, salt og peber. Rør godt, så det hele bliver godt blandet.

Tag en stor skefuld af farsen og læg den på den åbnede porre. Rul porren sammen om farsen og læg den i et ovnfast fad. Fortsæt indtil al farsen er brugt.

Stegetid og Servering

Drys mel over de færdigrullede porrer og hæld vandet over. Læg smørklatter på toppen af porrerne og dæk fadet med bagepapir. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Læs også:  Bedste Opskrift på Hveder: Sådan bager du de lækreste hveder med en blød og luftig krumme

Server farserede porrer med kogte kartofler og en lækker sauce lavet af kogevandet og en opbagt sovs. Pynt med skiver af rødløg og friske grøntsager efter smag og behag.

Tips og Din Mening

Farseret porre er en klassisk ret, som har sin oprindelse i Danmark. Det er en favorit hos mange, og kan serveres som hovedret til aftensmad eller som en del af en større buffet.

En god idé er at fryse farserede porrer ned, så man altid har en lækker ret klar til en travl hverdag. Pak dem ind i husholdningsfilm og opbevar dem i en frysepose.

Hvis du vil give retten ekstra smag, kan du tilføje lidt sukker eller løgpulver til farsen. Du kan også eksperimentere med forskellige typer fars, som f.eks. kalv og flæsk eller karbonader.

Vi håber, at du får inspiration til at lave din egen version af farseret porre. Del gerne dine kommentarer og din mening om retten i kommentarfeltet nedenfor.

Tilberedning og Servering

v2 32mtp kmg88 Opskrift på farseret porre med kød og ost

Tilberedning

Når man skal tilberede farseret porre, er det vigtigt at have alle ingredienserne klar på forhånd. Man skal bruge porrer, kartofler, grøntsager, og en lækker brun sovs.

Først skal man skære porrerne i mindre stykker og koge dem i 5 minutter. Imens kan man skrælle og skære kartoflerne i tern, og stege dem på panden. Når kartoflerne er færdige, kan man tilsætte de kogte porrer og grøntsagerne til panden.

Når grøntsagerne er blevet bløde, kan man lave fyldet til porrerne. Fyldet kan bestå af hakket kød, krydderier og løg. Når fyldet er blevet stegt, kan man fylde det i porrerne og lægge dem på et bagepapir.

Læs også:  Opskrift på Pekingand: Sådan tilbereder du den kinesiske klassiker

Sæt porrerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, eller indtil de er blevet gyldne og sprøde.

Servering

Når porrerne er færdige, kan man servere dem med en lækker brun sovs og kartoflerne ved siden af. Man kan også tilføje ekstra grøntsager eller salat til retten for at gøre den endnu mere fyldig og sund.

For at gøre retten endnu mere indbydende, kan man pynte med lidt frisk persille eller andre krydderurter. Og hvis man vil have en mere visuel præsentation af retten, kan man tage et billede eller lave en video af den, så andre kan se, hvor lækker den ser ud.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift på farseret porre, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til retten.

Scroll to Top