Opskrift på kage: Den du ved nok med en hemmelig ingrediens

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på kage den du ved nok

v2 33hjd v01ze Opskrift på kage: Den du ved nok med en hemmelig ingrediens

Hvis du er en sand chokoladeelsker, så er “den du ved nok kage” måske allerede en favorit hos dig. Denne klassiske kage er kendt for sin lækre smag og bløde konsistens. Men hvad er det egentlig, der gør denne kage så speciel? Og hvordan kan du selv lave den derhjemme?

Ingredienser og kogetid

Opskriften på “den du ved nok kage” er faktisk ikke så kompliceret, som man måske skulle tro. De fleste ingredienser har du sikkert allerede i dit køkken. Du skal bruge sukker, mel, bagepulver, kakao, mælk, smør og æg. Kogetiden er cirka 30 minutter, og stegetiden afhænger af din ovn. Vi anbefaler at tjekke kagen efter cirka 20 minutter og derefter med jævne mellemrum, indtil den er færdig.

Læs også:  Opskrift på kåldolmer: En klassisk dansk ret med fyld af hakket kød og ris

Sådan gør du

For at lave “den du ved nok kage” skal du først blande sukker, mel, bagepulver og kakao sammen i en skål. Derefter tilsætter du mælk, smeltet smør og æg, og rører det hele sammen, indtil du får en jævn dej. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i ovnen, indtil den er færdig. Når kagen er kølet af, kan du pynte den med flødeskum eller chokoladeglasur.

Inspiration og samarbejde

Hvis du vil eksperimentere med opskriften på “den du ved nok kage”, er der masser af muligheder for at tilføje dine egne twist. Du kan for eksempel tilføje nødder eller tørret frugt til dejen, eller eksperimentere med forskellige typer chokolade. Vi vil også gerne høre din mening om kagen og se billeder af din egen version. Del dine kommentarer og erfaringer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 33hjj ceajh Opskrift på kage: Den du ved nok med en hemmelig ingrediens

Ingredienser

Til vores opskrift på “den du ved nok” kage, skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Mel 250 g
Sukker 250 g
Smør 250 g
Æg 4 stk.
Mælk 1 dl
Kakao 2 spsk.
Bagepulver 2 tsk.
Vaniljesukker 2 tsk.
Salt 1 knsp.

Fremgangsmåde

 1. Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
 2. Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af.
 3. Pisk sukker og æg sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
 4. Tilsæt smørret og mælken til æggemassen og rør det godt sammen.
 5. Bland mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt i en anden skål.
 6. Tilsæt melblandingen til æggemassen lidt ad gangen og rør det godt sammen.
 7. Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen i formen.
 8. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter, indtil den er gennembagt.
 9. Lad kagen køle helt af i formen, inden den tages ud.
 10. Lav en lækker kokosglasur ved at blande kokosmel og flormelis med lidt vand og smør.
 11. Fordel glasuren på kagen og pynt med lidt revet mørk chokolade eller bær.
Læs også:  Opskrift på surdejs rugbrød: Sådan bager du det perfekte rugbrød med surdej

Tips: Hvis du vil have en ekstra svampet chokoladekage, kan du tilsætte 1 dl kærnemælk til dejen. Kagen kan også fryses og er derfor fryseegnet.

Oprindelseslandet for “den du ved nok” kage er stadig ukendt, men den er en favorit hos mange danskere. Sådan gør du vores opskrift på “den du ved nok” kage, og vi er sikre på, at den vil blive en favorit hos dig også.

Vi håber, at vores opskrift og tips har været nyttige for dig. Del gerne din mening og kommentarer med os, og hvis du vil have mere inspiration, kan du se vores video og billeder af kagen på vores hjemmeside.

Ernæringsinformation og Anmeldelser

v2 33hjp kw8a5 Opskrift på kage: Den du ved nok med en hemmelig ingrediens

Ernæringsinformation

Vi ved, at det er vigtigt at have en sund og afbalanceret kost, og derfor vil vi gerne dele ernæringsinformationen for vores opskrift på kage den du ved nok. En portion af vores kage indeholder ca. 250 kalorier, 4 g protein og 30 g kulhydrater. Vi anbefaler at nyde kagen med måde og som en del af en sund livsstil.

Anmeldelser og Spørgsmål

Vi har modtaget mange positive anmeldelser fra vores brugere, der har prøvet vores opskrift på kage den du ved nok. Mange har også stillet spørgsmål om ingredienser, kogetid, stegetid og tips til at gøre kagen endnu bedre. Vi har forsøgt at besvare alle spørgsmål og give gode råd til at lave den perfekte kage.

Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift på kage den du ved nok. Del dine kommentarer og erfaringer med os, så vi kan forbedre opskriften og give vores brugere den bedste oplevelse. Vi vil også opfordre dig til at dele billeder og videoer af din kage på din fødselsdag eller i din klasse, så andre kan se, hvor lækker den er.

Læs også:  Opskrift på laksetatar: En nem og lækker ret til festlige lejligheder

Vi er stolte af vores oprindelsesland og vores favorit opskrift på kage den du ved nok. Vi håber, at du vil nyde den lige så meget som vi gør. Sådan gør du: følg vores nemme trin-for-trin guide og få en lækker og velsmagende kage på ingen tid.

Scroll to Top