Opskrift på fastelavnsboller med fløde: Sådan laver du de lækreste boller til fastelavn

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på fastelavnsboller med fløde

v2 351b7 7f4of Opskrift på fastelavnsboller med fløde: Sådan laver du de lækreste boller til fastelavn

Fastelavn er en af de mest populære danske traditioner, og en af de bedste ting ved denne festlige begivenhed er de lækre fastelavnsboller. Disse boller er fyldt med en sød og cremet flødefyld, og de er en favorit blandt både børn og voksne. I denne artikel vil vi dele vores opskrift på fastelavnsboller med fløde, så du kan lave dem derhjemme og nyde dem sammen med dine kære.

Ingredienserne til fastelavnsboller med fløde er meget enkle og nemme at finde i de fleste supermarkeder. Du vil have brug for mel, sukker, gær, mælk, smør, æg, flødeskum og syltetøj. Kogetiden og stegetiden er også meget kort, så du kan have dine lækre fastelavnsboller klar på ingen tid. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre din bagning mere succesfuld, så du kan undgå de typiske fejl, der kan opstå under bagning.

Læs også:  Opskrift på glasur uden flormelis: Sådan laver du en lækker og sukkerfri glasur

Oprindelseslandet for fastelavnsboller er ikke helt klart, men de er en populær tradition i mange lande, herunder Danmark, Sverige og Norge. Vores opskrift er baseret på den traditionelle danske opskrift, men vi har tilføjet vores egne personlige touch for at gøre dem endnu mere lækre. Vi har også inkluderet en video og nogle billeder for at vise dig, hvordan du kan lave dine egne fastelavnsboller med fløde derhjemme. Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift, så tøv ikke med at dele dine kommentarer nedenfor.

Ingredienser og forberedelse

v2 351bb Opskrift på fastelavnsboller med fløde: Sådan laver du de lækreste boller til fastelavn

Ingredienser

Til vores fastelavnsboller med fløde skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 500g mel
 • 50g gær
 • 100g sukker
 • 2 æg
 • 100g smør
 • 2,5 dl mælk
 • 1 tsk. kardemomme
 • En knivspids salt
 • 1 dl flødeskum
 • Hindbærmarmelade
 • Flormelis til pynt

Forberedelse

 1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt lidt af den lune mælk. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
 2. Tilsæt resten af mælken, sukker, æg, kardemomme, salt og mel. Ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter.
 3. Tilsæt det bløde smør og fortsæt med at ælte dejen, indtil den er glat og smidig.
 4. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
 5. Del dejen i mindre stykker og form dem til boller. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
 6. Bag bollerne i ovnen i ca. 12-15 minutter ved 200 grader.
 7. Lad bollerne køle af, og skær dem herefter over på midten.
 8. Smør et lag hindbærmarmelade på bunden af hver bolle.
 9. Pisk flødeskummen og fordel det på toppen af marmeladen.
 10. Læg toppen af bollen på og drys med flormelis.

Tips: Hvis du vil have ekstra smag i dine fastelavnsboller, kan du tilføje lidt vaniljesukker eller revet marcipan til dejen. Du kan også prøve at erstatte hindbærmarmeladen med syltetøj af andre bær såsom solbær eller jordbær.

Læs også:  Opskrift på røræg til brunch: Sådan laver du den perfekte røræg

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på fastelavnsboller med fløde. Del gerne dine kommentarer og din mening med os, og husk at tagge os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Bageprocessen

v2 351bh 1mp2q Opskrift på fastelavnsboller med fløde: Sådan laver du de lækreste boller til fastelavn

Når det kommer til fastelavnsboller, er bageprocessen en afgørende faktor for at opnå det perfekte resultat. Her er en kort guide til, hvordan du kan bage dine egne fastelavnsboller med fløde.

Dejforberedelse

For at forberede dejen, skal du først sørge for at have alle ingredienserne klar. Du skal bruge mel, sukker, gær, mælk, smør, æg og salt. Bland først mel og sukker i en stor skål, og tilsæt gær og salt. Varm mælken op i en gryde, og smelt smørret i mælken. Tilsæt blandingen til skålen med mel og sukker, og tilsæt æggene. Ælt dejen godt i cirka 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

Lad dejen hæve i cirka en time på et varmt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor. Når dejen er hævet, kan du forme den til små boller og placere dem på en bageplade med bagepapir.

Bagning og dekoration

Når bollerne er formet og placeret på bagepladen, skal de bages i ovnen ved 200 grader i cirka 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Når bollerne er afkølet, kan du skære et lille hul i midten af hver bolle og fylde dem med flødeskum eller en anden ønsket fyld. Du kan også dekorere bollerne med glasur og drys.

En gammeldags opskrift på fastelavnsboller med fløde er altid en favorit, og med vores tips og tricks kan du nemt bage dine egne hjemmelavede fastelavnsboller. Se gerne vores video for at se, hvordan du kan bage de perfekte fastelavnsboller.

Læs også:  Opskrift på lækker lakseside i ovn

Hvad er din mening om vores opskrift på fastelavnsboller med fløde? Del dine kommentarer nedenfor.

Scroll to Top