Opskrift på foccacia med rosmarin: En nem og velsmagende opskrift

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på focaccia med rosmarin er en lækker og nem opskrift, som vi vil dele med jer i dag. Focaccia er en italiensk fladbrød, som kan serveres som tilbehør til en lækker pastaret eller som en snack i sig selv. Denne opskrift inkluderer frisk rosmarin, som giver en dejlig smag og duft til brødet.

v2 331jh ll12q Opskrift på foccacia med rosmarin: En nem og velsmagende opskrift

Ingredienserne til denne opskrift er simple og nemme at finde i de fleste supermarkeder. Vi bruger blandt andet hvedemel, gær, salt, olivenolie og selvfølgelig frisk rosmarin. Kogetiden og stegetiden er ikke lang, så du kan have friskbagt focaccia på bordet på under en time.

Vi har også inkluderet nogle tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til din egen smag. Du kan for eksempel tilføje andre krydderier eller toppings, hvis du ønsker det. Oprindelseslandet for focaccia er Italien, hvor det er en populær ret. Dette er vores favoritopskrift på focaccia med rosmarin, og vi håber, at I vil nyde den lige så meget som vi gør.

Læs også:  Opskrift på Tinkas Nissehue: En nem guide til at lave din egen julehat

Fremgangsmåde

v2 331jk re98p Opskrift på foccacia med rosmarin: En nem og velsmagende opskrift

Forberedelse af Dejen

For at lave en lækker foccacia med rosmarin, skal du først forberede dejen. Ingredienserne, du skal bruge, er hvedemel, durummel, gær, vand, olivenolie og salt. Bland alle ingredienserne i en stor skål og ælt dejen godt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve i 2-3 timer på køkkenbordet, indtil den er blevet dobbelt så stor.

Bagning og Topping

Når dejen er hævet, skal du forvarme ovnen til 220 grader varmluft. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld lidt olivenolie ud over papiret. Tag dejen ud af skålen og form den forsigtigt til en aflang form, der passer til bradepanden. Tryk forsigtigt fingrene ned i dejen for at lave små huller, og dryp lidt mere olivenolie ud over dejen. Hak frisk rosmarin og drys det ud over dejen sammen med flagesalt.

Bag foccaciaen i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil den er blevet gylden og sprød. Tag bradepanden ud af ovnen og lad foccaciaen køle af i et par minutter.

Servering og Variationer

Foccacia med rosmarin er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som en del af en buffet. Du kan også bruge det som sandwichbrød eller skære det ud i små stykker som tapas. Prøv at variere toppingen ved at tilføje soltørrede tomater, løg, tomater eller krydderurter som timian eller salvie.

Foccaciaen kan fryses og holde sig i op til 3 måneder. For at genopvarme det, skal du blot varme det op i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Vi håber, du vil nyde denne nemme opskrift på hjemmebagt foccacia med rosmarin. Del gerne dine billeder og din mening i kommentarerne nedenfor.

Læs også:  Opskrift på sund kartoffelsalat med grøntsager og olie-eddike dressing
Scroll to Top