Opskrift på franskbrød: Sådan bager du det perfekte brød fra Frankrig

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi er glade for at kunne dele vores opskrift på hjemmebagt franskbrød med jer. Franskbrød er en klassisk favorit, der kan nydes til enhver lejlighed. Det er også en af de mest populære opskrifter på hvedebrød rundt om i verden.

v2 31lp3 8ov6g Opskrift på franskbrød: Sådan bager du det perfekte brød fra Frankrig

Ingredienserne til franskbrød er relativt enkle og kan typisk findes i de fleste køkkener. De inkluderer mel, vand, gær, salt og sukker. Vi har også inkluderet nogle tips til at få det perfekte hjemmebagte franskbrød, såsom at bruge en støbejernsgryde til at stege brødet og at lade det køle helt af, før det skæres.

Vi håber, at vores opskrift på gammeldags franskbrød vil inspirere jer til at bage jeres eget brød derhjemme. Vi har også inkluderet en video og billeder, så I kan se, hvordan brødet ser ud undervejs i processen. Del gerne jeres mening og kommentarer nedenfor, hvis I prøver opskriften!

Læs også:  Opskrift på pandebånd til børn: Sådan strikker du det selv

Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 31lp6 bftfm Opskrift på franskbrød: Sådan bager du det perfekte brød fra Frankrig

Ingredienser

Til vores lækre franskbrød skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 25 g smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl vand
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande mel og salt i en skål.
  2. Smelt smørret og tilsæt mælken. Varm blandingen op til den er lunken og opløs gæren i blandingen.
  3. Tilsæt sukker og rør blandingen godt sammen.
  4. Hæld blandingen i skålen med mel og salt og tilsæt vand og æg.
  5. Ælt dejen godt i 10-15 minutter, indtil den er glat og elastisk.
  6. Lad dejen hæve i en time på et lunt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
  7. Ælt dejen igen i et par minutter og form den til et brød.
  8. Lad brødet hæve i en time mere på et lunt sted.
  9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  10. Snit brødet på toppen og pensl det med vand.
  11. Bag brødet i ovnen i ca. 30-35 minutter, indtil det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
  12. Lad brødet køle af på en bagerist og server det lunt eller koldt.

Tips: For en ekstra lækker og sprød skorpe kan du riste brødet i ovnen i et par minutter efter bagning. Du kan også tilsætte birkes, kerner eller havregryn til dejen for at give brødet mere smag og struktur. Franskbrød er en klassiker til morgenbordet og kan serveres med ost, marmelade eller Nutella. Brødet kan også fryses ned og opvarmes i ovnen senere.

Vi håber, at vores opskrift på franskbrød har givet dig inspiration til at bage dit eget lækre hjemmebagte brød. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at dele dine billeder og videoer af din bageproces med os på sociale medier.

Læs også:  Opskrift på brød - nem og lækker hjemmebagt brød

Tips og Tricks

v2 31lpc hazzp Opskrift på franskbrød: Sådan bager du det perfekte brød fra Frankrig

Når du laver franskbrød, er der et par tips og tricks, som kan hjælpe dig med at opnå det perfekte resultat.

Først og fremmest kan en røremaskine være en stor hjælp til at ælte dejen. Det sikrer, at dejen bliver godt og jævnt æltet, hvilket er vigtigt for at opnå en god krumme i brødet.

Efterhævning er også en vigtig del af processen. Lad dejen efterhæve i mindst en time, så den kan udvikle sig og blive mere luftig. Brug gerne en gammeldags metode med et klæde over dejen.

Når du skal skære brødet, er det en god idé at bruge en skarp kniv. Det gør det lettere at skære brødet i skiver, og det giver en pænere skæreflade.

Hvis du vil dele din franskbrødsoplevelse på Instagram, kan du med fordel pensle brødet med æggehvider og drysse lidt groft salt eller sesamfrø på toppen. Det giver en flot og indbydende overflade.

Vi håber, at disse tips og tricks har været nyttige for dig, og at du vil prøve at bage dit eget franskbrød. Del gerne dine ingredienser, kogetid og stegetid med os i kommentarerne, og lad os høre din mening om vores favoritopskrift. Vi vil også gerne se dine billeder og videoer af processen!

Scroll to Top