Opskrift på hvidkålsrouletter: En nem og lækker måde at servere kål på

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en lækker opskrift på hvidkålsrouletter, som vi gerne vil dele med jer. Hvidkålsrouletter er en klassisk ret, som er nem at lave og smager fantastisk. Retten stammer oprindeligt fra Tyskland, men er blevet populær i mange lande, herunder Danmark.

v2 33bot 6vm9v Opskrift på hvidkålsrouletter: En nem og lækker måde at servere kål på

Ingredienserne til denne opskrift er få og nemme at få fat i. Du skal bruge hvidkål, hakket oksekød, ris, løg, hvidløg, tomatpure, salt og peber. Kogetiden er cirka 20 minutter, og stegetiden er cirka 30 minutter. Vi har også tilføjet nogle tips til at gøre retten endnu mere lækker.

Vi har lavet en video og taget billeder af processen, så I kan se, hvordan I gør trin for trin. Vi vil også gerne høre jeres mening om retten, så del endelig jeres kommentarer og erfaringer med os på Facebook. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på dyreryg i stegepose: Sådan tilbereder du en saftig og lækker middagsret

Forberedelse af ingredienser

v2 33bow wn9cv Opskrift på hvidkålsrouletter: En nem og lækker måde at servere kål på

Forberedelse af hvidkål

Først skal vi forberede hvidkålen til vores hvidkålsrouletter. Vi starter med at fjerne de yderste blade og skære stokken væk. Derefter skærer vi hvidkålen ud i store stykker og koger dem i rigeligt med vand i cirka 10 minutter, indtil de er møre. Vi tager dem op af vandet og lader dem køle af.

Når hvidkålen er kølet af, tager vi et stykke ad gangen og presser vandet ud af dem. Vi skal sørge for, at der ikke er for meget vand tilbage i hvidkålen, da det kan gøre rouladerne våde og slatne.

Forberedelse af fars

Nu skal vi forberede farsen til vores hvidkålsrouletter. Vi starter med at hakke løgene fint og stege dem i lidt smør, indtil de er bløde og gyldne. Derefter tager vi dem af varmen og lader dem køle af.

I en stor skål blander vi hakket svinekød med de afkølede løg, æg, rasp, salt og peber. Vi rører det hele godt sammen, indtil det er en jævn fars.

Tips til forberedelse

Når du forbereder ingredienserne til dine hvidkålsrouletter, kan det være en god idé at have kogte kartofler klar på forhånd. Du kan bruge dem til at fylde rouladerne med, så de bliver mere fyldige og mættende.

Hvis du har svært ved at holde rouladerne sammen, kan du binde dem med en bomuldssnor, inden du sætter dem i ovnen. Det vil hjælpe med at holde dem i form under tilberedningen.

Husk også at gemme kogevandet fra hvidkålen, da det kan bruges som bouillon til at give ekstra smag til din ret.

Læs også:  Opskrift på stuvet grønlangkål: En nem og velsmagende traditionel ret

Sådan gør du:

  1. Forbered hvidkålen ved at fjerne yderste blade, skære stokken væk og koge dem i cirka 10 minutter.
  2. Pres vandet ud af hvidkålen og lad den køle af.
  3. Hak løgene fint og steg dem i lidt smør, indtil de er bløde og gyldne.
  4. Bland hakket svinekød med de afkølede løg, æg, rasp, salt og peber.
  5. Fyld hvidkålsblade med fars og kogte kartofler.
  6. Rul rouladerne sammen og sæt dem i ovnen.
  7. Bind eventuelt rouladerne med en bomuldssnor.
  8. Brug kogevandet fra hvidkålen som bouillon til at give ekstra smag til retten.

Vi håber, at disse tips og tricks vil hjælpe dig med at forberede dine hvidkålsrouletter på den bedst mulige måde. Del gerne dine egne erfaringer og kommentarer nedenfor.

Tilberedning og servering

v2 33bp3 6faab Opskrift på hvidkålsrouletter: En nem og lækker måde at servere kål på

Tilberedning af roulletter

Til at starte med skal vi have ingredienserne klar. Vi har brug for hvidkål, hakket svinekød, ris, løg og krydderier. Vi begynder med at koge hvidkålen i en gryde med vand i ca. 10 minutter, indtil den er blød. Derefter skal vi lave fyldet ved at blande det hakkede svinekød, risene, løg og krydderierne sammen i en skål. Når hvidkålen er færdigkogt, tager vi et blad ad gangen og lægger fyldet på midten. Herefter ruller vi bladet sammen og binder det med en kødsnor.

Nu er det tid til at stege roulletterne. Vi smelter margarine i en stegepande og steger roulletterne på alle sider, indtil de er gyldne og sprøde. Stegetiden er ca. 20 minutter.

Tilberedning af sauce

Mens roulletterne steger, kan vi lave saucen. Vi starter med at lave en meljævning ved at smelte margarine i en gryde og tilsætte mel. Herefter tilsætter vi mælk og rører godt rundt, indtil saucen er jævn. Vi kan tilføje fløde og kulør for at give saucen en mere cremet og farverig konsistens.

Læs også:  Opskrift på gammeldags rugbrød: Sådan bager du det traditionelle brød fra bunden

Serveringsforslag

Vi kan servere roulletterne med en lækker hvid sauce og en frisk salat. Vi kan også lægge låg på roulletterne og servere dem som en varm frokostret. Tips: Roulletterne kan fryses ned og opvarmes senere i ovnen.

Det er vores favoritopskrift på hvidkålsrouletter. Sådan gør du! Se vores video og billeder for at få en bedre forståelse af tilberedningsprocessen. Vi ser frem til at høre din mening og kommentarer om denne lækre ret fra vores oprindelsesland.

Scroll to Top