Opskrift på kålgryde med hakket oksekød og kartofler

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at dele vores favoritopskrifter med jer, og i dag vil vi gerne præsentere vores opskrift på kålgryde med karry. Denne hovedret er sund og nem at tilberede, og den passer perfekt til en travl hverdag, hvor man stadig ønsker at spise noget lækkert og velsmagende.

v2 34b64 ezc5s Opskrift på kålgryde med hakket oksekød og kartofler

Ingredienserne er få og nemme at finde i ethvert supermarked, og kogetiden er kort, så du kan have mad på bordet på under 30 minutter. Vi har også inkluderet tips til, hvordan du kan tilpasse opskriften til dine egne præferencer, så du kan lave den kålgryde, som passer bedst til dig og din familie.

Oprindelseslandet for denne ret er ikke helt klart, men vi har taget inspiration fra forskellige kilder og tilpasset opskriften til vores egen smag. Vi har også delt vores version på Instagram og Facebook, hvor den har fået mange positive kommentarer og likes. Vi håber, at I vil prøve opskriften derhjemme og dele jeres mening med os i kommentarfeltet.

Læs også:  Opskrift på stegte grønne tomater: Sådan laver du en lækker og sprød snack

Ingredienser

v2 34b67 iz213 Opskrift på kålgryde med hakket oksekød og kartofler

Hovedingredienser

Til denne lækre kålgryde skal du bruge følgende hovedingredienser:

  • 500 g hakket oksekød eller svinekød
  • 1 stort hvidkålshoved, hakket i små stykker
  • 2 løg, hakket
  • 3 gulerødder, skåret i små tern
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 bouillonterning
  • 500 ml vand

Ekstra ingredienser

Udover de vigtigste ingredienser, kan du også tilsætte følgende ekstra ingredienser for at give din kålgryde mere smag og variation:

  • 4 kartofler, skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1/2 spidskål, hakket
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 chili, hakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl fløde
  • Saft fra 1/2 citron
  • Persille til pynt

Vi anbefaler også at tilføje lidt fedtstof, såsom olivenolie eller smør, til at stege kødet og grøntsagerne.

Kogetiden for denne kålgryde er cirka 45 minutter, og stegetiden er cirka 20 minutter. For at gøre retten mere fyldig og mættende, kan du servere den med ris eller pasta.

Tips: For at gøre kålen mere blød og let fordøjelig, kan du koge den i nogle minutter inden du tilsætter den til gryden. Du kan også tilføje lidt engelsk sauce eller ketchup for at give retten en ekstra smag.

Oprindelseslandet for kålgryde er ikke helt klart, men det er en populær ret i mange lande, herunder Danmark, Tyskland og Polen.

Hvordan du laver din kålgryde, er op til dig og din smag. Vi håber, at denne opskrift vil være en af dine favoritter, og vi ville elske at høre din mening og kommentarer om denne ret. Se gerne vores video og billeder for at få inspiration til din egen kålgryde.

Tilberedning

v2 34b6d kj7jn Opskrift på kålgryde med hakket oksekød og kartofler

Når vi skal tilberede en lækker kålgryde, er det vigtigt at have de rigtige ingredienser klar. Vi starter med at skære kålen i strimler og skære løget i tern. Derefter skal vi brune kødet i en gryde og tilsætte løgene, indtil de bliver bløde og gyldne.

Læs også:  Opskrift på blinis med bagepulver: Sådan laver du lækre pandekager til morgenmad

Herefter tilsætter vi kålen og lader den simre i ca. 10 minutter, indtil den er blevet lidt blødere. Vi krydrer med friskkværnet peber og tilsætter bouillon, så gryden får en god smag. Derefter lader vi gryden simre i yderligere 20-30 minutter, indtil kålen er helt mør.

En god idé er at servere kålgryden med kartoffelmos eller brød til. Det giver en dejlig mæthed og smag til retten. Hvis du ønsker at tilføje ekstra smag og konsistens, kan du også tilsætte lidt fløde eller creme fraiche.

Husk at smage til undervejs og tilpasse krydderierne efter din egen smag. Bon appetit!

Vi håber, at vores opskrift på kålgryde vil være en favorit i dit køkken. Hvis du har nogle tips eller kommentarer, er du velkommen til at dele dem med os i kommentarfeltet nedenfor.

Scroll to Top