Opskrift på pastaret med kylling: Lækker og nem at lave

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på pastaret med kylling, som vi gerne vil dele med jer. Denne ret er perfekt til en aften, hvor man ønsker noget nemt og lækkert. Opskriften er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser.

v2 34b7i yfhes Opskrift på pastaret med kylling: Lækker og nem at lave

Ingredienserne, du skal bruge, er kyllingebryst, pasta, fløde, champignon, løg, hvidløg, olie, salt og peber. Kogetiden for pastaen er cirka 10 minutter, mens stegetiden for kyllingen er cirka 15 minutter. Vi har fundet inspiration til denne opskrift fra det italienske køkken, hvor pasta og kylling ofte bliver kombineret på smukkeste vis.

Vi har også nogle tips til, hvordan du kan gøre denne ret endnu mere lækker. Du kan for eksempel tilføje lidt revet parmesanost eller frisk basilikum på toppen af retten. Oprindelseslandet for denne ret er Italien, hvor pasta og kylling er en populær kombination. Vi håber, I vil nyde denne pastaret med kylling lige så meget som vi gør.

Læs også:  Opskrift på Pad Thai: En nem og lækker ret til aftensmaden

Ingredienser og Tilberedning

v2 34b7l uqd7k Opskrift på pastaret med kylling: Lækker og nem at lave

Ingredienser

Til denne lækre pastaret med kylling skal du bruge følgende ingredienser:

  • 400g pasta (f.eks. spaghetti eller pastaskruer)
  • 500g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200g spinat
  • 100g parmesan
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Friskkværnet peber

Tilberedning

Her er vores favoritopskrift på pastaret med kylling:

  1. Kog pastaen i rigeligt vand tilsat groft salt i ca. 8-10 minutter, eller indtil den er al dente. Gem 1 dl af kogevandet til senere.
  2. Skær kyllingebrystet i mindre stykker og krydr med salt og peber.
  3. Hak løg og hvidløg fint og svits dem i en stor pande sammen med smør.
  4. Tilsæt kyllingestykkerne og steg dem i ca. 5-7 minutter, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
  5. Tilsæt spinat og lad det falde sammen i panden.
  6. Hæld fløden over kyllingen og lad det simre i ca. 5 minutter.
  7. Tilsæt parmesan og rør rundt, indtil osten er smeltet.
  8. Tilsæt den kogte pasta og det gemte kogevand til panden og rør rundt, indtil saucen er jævnt fordelt.
  9. Krydr med friskkværnet peber og server straks.

Servering og Variation

Denne pastaret med kylling kan serveres med et drys frisk timian eller basilikum og en skive ciabattabrød til at dyppe i saucen. Du kan også tilføje ekstra grøntsager som broccoli, squash, gulerødder, asparges eller cherrytomater for at gøre retten mere fyldig og næringsrig.

Tips og Tricks

For at gøre denne pastaret endnu nemmere kan du bruge en sauterpande, der kan gå i ovnen, og tilberede hele retten i én pande. Du kan også tilføje bacon eller svampe for ekstra smag og tekstur. Hvis du ønsker en mere cremet flødesovs, kan du tilsætte mere fløde eller piskefløde.

Læs også:  Opskrift på fastelavnskager: Sådan laver du de bedste fastelavnsboller

Vi håber, du vil nyde denne lækre pastaret med kylling, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til opskriften. Se også vores video for at se, hvordan vi laver denne nemme pastaret.

Scroll to Top