Opskrift på lækre kajkager med marengs og fyld

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at bage og eksperimentere med nye opskrifter, og i dag vil vi gerne dele vores opskrift på hjemmelavede kajkager. Kajkager er en klassisk dansk kage, som ofte serveres til fødselsdage og andre festlige begivenheder. Vi har samlet ingredienserne og fundet den perfekte kogetid og stegetid til at lave disse lækre kager.

v2 32a9p lg593 Opskrift på lækre kajkager med marengs og fyld

Opskriften er inspireret af bageren Kristina Marckmann, som er kendt for sine fantastiske kager. Vi har tilføjet vores egne tips og tricks til opskriften for at sikre, at dine kajkager bliver perfekte hver gang. Vi håber, at du vil blive inspireret af vores opskrift og give dig i kast med at bage dine egne kajkager derhjemme.

Læs også:  Opskrift på saltvand til akvarier - Sådan laver du det selv

Ingredienser og forberedelse

v2 32a9s u2u0h Opskrift på lækre kajkager med marengs og fyld

Nødvendige ingredienser

For at lave lækre kajkager skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 200 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 100 g marcipan
  • 1 spsk vand
  • Frugtfarve (grøn)
  • Chokolade (til glasur)
  • Udstik (rund form)
  • 1 tsk bagepulver
  • Smørcreme
  • Grøn marcipan
  • Flødeskum
  • Hindbærmarmelade
  • Hvedemel
  • Æggehvider
  • Marcipanovertræk
  • Vaniljesukker
  • Mælk
  • Jordbærmarmelade
  • Marengs
  • Blødt smør
  • Lagkagebund
  • Sukkerøjne
  • Papegøjen Andrea (til pynt)
  • Glukosesirup
  • Kartoffelmel
  • Mandelmel
  • Hindbærskum
  • Rød marcipan
  • Citronsaft
  • Mazarinbunde
  • Husblassen
  • Lagkagebunde
  • Mørk chokolade

Forberedelse af ingredienser

Før vi kan gå i gang med at lave kajkagerne, skal vi først forberede ingredienserne. Vi starter med at tænde ovnen på 180 grader.

Herefter skal vi blande mel, flormelis og bagepulver sammen i en skål. Derefter tilsætter vi smørret og ægget, og ælter det hele godt sammen.

Nu tager vi marcipanen og ælter den sammen med vand og grøn frugtfarve, indtil det er en ensartet masse. Herefter ruller vi marcipanen ud og bruger udstikkeren til at lave små runde cirkler, som vi kan bruge som toppe på kajkagerne senere.

Nu skal vi forberede smørcremen. Vi pisker flødeskum og tilsætter hindbærmarmelade og lidt sukker. Herefter tilsætter vi lidt vaniljesukker og mælk, indtil det er en lækker og cremet konsistens.

Nu er det tid til at samle kajkagerne. Vi tager en mazarinbund og lægger en lille klat smørcreme på. Herefter lægger vi en lille skefuld jordbærmarmelade på og lægger en lagkagebund ovenpå. Vi gentager processen, indtil vi har tre lag.

Til sidst pynter vi kajkagerne med hindbærskum, rød marcipan og sukkerøjne. Vi smelter mørk chokolade og hælder det over kajkagerne som glasur. Til sidst sætter vi de grønne marcipancirkler på toppen af kajkagerne.

Læs også:  Opskrift på fedtfattig persillesovs: Nem og sund sauce til enhver ret

Nu er vores lækre kajkager klar til at blive nydt. Vi håber, I vil nyde dem lige så meget som vi gør!

Fremgangsmåde og servering

v2 32a9z bq5na Opskrift på lækre kajkager med marengs og fyld

Fremgangsmåde

Når vi laver kajkager, starter vi altid med at forvarme ovnen til 180 grader. Derefter tager vi en skål og pisker marcipanen sammen med sukkeret, indtil det bliver en ensartet masse. Herefter tilsætter vi æggene, et ad gangen, og pisker det godt sammen.

Herefter tager vi en anden skål og blander mel og bagepulver sammen. Denne blanding tilsættes marcipanblandingen lidt ad gangen, mens vi pisker det godt sammen. Når dejen er ensartet, fylder vi den i en sprøjtepose med en diameter på ca. 2 cm.

Vi lægger bagepapir på en bageplade og sprøjter små kager med en diameter på ca. 3-4 cm. Derefter sætter vi sukkerøjne på kagerne og ruller dem flade med en kagerulle. Kajkagerne bages i ovnen i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne.

Servering og opbevaring

Når kajkagerne er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af. Vi serverer dem gerne med en kop varm te eller kaffe. Kajkagerne kan opbevares i en lufttæt beholder i op til 3-4 dage.

Hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra smag til dine kajkager, kan du prøve at tilsætte lidt vaniljesukker eller citronskal til dejen. Du kan også eksperimentere med forskellige typer sukkerøjne eller pynte kagerne med chokolade eller glasur.

Vi håber, at vores fremgangsmåde og serveringstips vil inspirere dig til at lave dine egne lækre kajkager derhjemme. Del gerne din mening og dine kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:  Opskrift på kage med fondant: Sådan laver du en lækker og dekorativ kage med fondant
Scroll to Top