Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi elsker at dele vores favoritopskrifter med jer, og i dag vil vi gerne præsentere jer for en lækker opskrift på kartoffelkage. Dette er en simpel og nem opskrift, der kun kræver få ingredienser, men som stadig smager fantastisk.

v2 32kap ib9hi Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

Kartoffelkage er en klassisk dansk ret, der har eksisteret i mange år. Oprindelseslandet er ikke helt klart, men det menes, at kartoffelkage har rødder i både Tyskland og Danmark. Uanset hvor retten stammer fra, er den blevet en fast favorit i mange danske hjem.

I denne opskrift vil vi guide dig gennem, hvordan du kan lave din egen lækre kartoffelkage. Vi vil inkludere ingredienser, kogetid, stegetid og tips til at gøre retten endnu mere lækker. Vi vil også tilføje en video og billeder, så du kan se, hvordan retten skal se ud, når den er færdig. Sidst men ikke mindst vil vi også gerne høre din mening og kommentarer til opskriften.

Læs også:  Sund opskrift på boller i karry: Nem og lækker madlavning

Forberedelse og ingredienser

v2 32kas 2kcnr Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

Ingredienser

For at lave en lækker kartoffelkage, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 300g kartoffelkager
  • 150g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 vaniljestang
  • 100g smør

Til pynt kan man bruge flødeskum, bær eller overtræksmarcipan.

Forberedelse af kartoffelkage

Først skal kartoffelkagerne koges i en gryde med vand i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Herefter skal de skrælles og pureres med en stavblender.

I en skål skal hvedemel og bagepulver blandes sammen. I en anden skål skal sukker, æg og mælk piskes sammen. Vaniljestangen skal flækkes og kornene skrabes ud og tilsættes sukkerblandingen.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt det til sukkerblandingen. Tilsæt nu også den purerede kartoffelmasse og hvedemelsblandingen, og rør det hele godt sammen.

Dejen skal fordeles i to bageforme med bagepapir i bunden. Bageformene skal være ca. 20 cm i diameter. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter, indtil bundene er gyldne og gennembagte.

Når bundene er kølet af, kan de lægges sammen med vaniljecreme og evt. bær eller frugt. Top kagen med flødeskum og evt. overtræksmarcipan.

Tips: Kartoffelkagerne kan også skæres ud i cirkler og bruges som bunde til vandbakkelse eller flødeskumskager. Hvis man ønsker en mere luftig kage, kan man tilføje 1 spsk maizena til dejen.

Oprindelseslandet for kartoffelkage er Tyskland, men det er en populær dessert i mange lande, herunder Danmark. Det er en af vores favorit desserter på grund af den lækre kombination af sødme og kartoffel.

Vi håber, at du vil prøve vores opskrift og nyde kartoffelkagen ligeså meget som vi gør. Se gerne vores video for at se, hvordan vi laver kagen, og del din mening og kommentarer med os.

Læs også:  Opskrift på smoothie: Sådan laver du en lækker og sund smoothie

Fremgangsmåde og tips

v2 32kay vh2il Opskrift på lækker kartoffelkage med kanel og sukker

Bageproces

For at lave den bedste kartoffelkage, skal du først skrælle og koge kartoflerne indtil de er møre. Derefter skal du mos dem og lade dem køle af. Imens kan du forberede dejen ved at blande mel, sukker, æg og bagepulver sammen. Tilsæt derefter de mosede kartofler og rør godt. Hæld dejen i en smurt bageform og bag kartoffelkagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40-50 minutter.

Servering og opbevaring

Når kartoffelkagen er færdigbagt, kan du lade den køle af i formen i ca. 10 minutter, inden du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist. Server kartoffelkagen med et drys flormelis og evt. en klat flødeskum eller vaniljecreme. Kartoffelkagen kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage, eller du kan fryse den ned og tø den op igen senere.

Et tip til at gøre din kartoffelkage endnu mere lækker er at tilføje lidt revet marcipan eller kakao til dejen. Du kan også pynte din kartoffelkage med overtræksmarcipan eller friske bær. Husk at bruge en skarp kniv til at skære kartoffelkagen i pæne cirkler, og server den på en flot bageplade.

Vi håber, at vores opskrift på kartoffelkage vil blive din nye favorit, og vi vil meget gerne høre din mening og kommentarer til vores opskrift. Se vores video og billeder for at få inspiration til din egen kartoffelkage, og del gerne dine egne tips og tricks med os. Bon appétit!

Scroll to Top