Opskrift på hjemmelavet skinkesalat: Lækker og nem at lave

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle forskellige favoritter, når det kommer til salater. En af vores personlige favoritter er hjemmelavet skinkesalat. Den er lækker, nem og fyldt med smagfulde ingredienser. Hvis du er på udkig efter en nem og hurtig opskrift på en lækker skinkesalat, så er du kommet til det rette sted.

v2 33ocb ko841 Opskrift på hjemmelavet skinkesalat: Lækker og nem at lave

Ingredienserne til denne skinkesalat er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du vil have brug for skinkeschnitzler, mayonnaise, sennep, agurk, løg og salt og peber. Kogetiden og stegetiden er minimal, og du kan have en skinkesalat klar på under 30 minutter. Vi har også inkluderet et par tips til at gøre din skinkesalat endnu mere lækker og fyldig.

Læs også:  Opskrift på stegt flæsk i ovn: Sådan laver du det sprødeste flæsk i ovnen

Sådan gør du: Følg vores nemme trin-for-trin guide til at lave den perfekte hjemmelavede skinkesalat. Vi har også inkluderet et video- og billedgalleri, så du kan følge med visuelt. Efter du har prøvet opskriften, vil vi gerne høre din mening og kommentarer.

Ingredienser og forberedelse

v2 33oce 93lle Opskrift på hjemmelavet skinkesalat: Lækker og nem at lave

Nødvendige ingredienser

Til vores hjemmelavede skinkesalat skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 200 g kogt skinke i tern
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 dl finthakket purløg
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt og peber efter smag

Vi kan også tilføje andre ingredienser efter vores smag, såsom kogte æg, rejer eller grøntsager.

Forberedelse af ingredienser

For at lave vores skinkesalat skal vi først hakke vores kogte skinke i tern og finthakke vores rødløg og purløg. Vi kan bruge en kniv eller en minihakker til at gøre dette.

Herefter blander vi vores mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep i en skål og tilsætter saften fra en halv citron. Vi kan justere mængden af citronsaft efter vores smag.

Vi blander vores hakket skinke og løg i vores mayonnaise-blanding og smager til med salt og peber.

For at få den bedste smag og konsistens, anbefaler vi at køle vores skinkesalat i mindst 30 minutter, inden den serveres.

Vi håber, at vores opskrift på hjemmelavet skinkesalat kan blive en favorit i dit køkken. Del gerne dine kommentarer og din mening om opskriften.

Tilberedning og servering

v2 33ocj s7b7e Opskrift på hjemmelavet skinkesalat: Lækker og nem at lave

Tilberedning af skinkesalat

For at lave en lækker hjemmelavet skinkesalat, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500 gram skinketern
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 agurk, skåret i små tern
  • 1 æble, skåret i små tern
Læs også:  Opskrift på lækre kransekagestykker

Fremgangsmåden er enkel. Først skal skinketernene steges på en pande i cirka 5-7 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Imens kan du blande creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, honning, salt og peber i en skål. Når skinketernene er færdigstegte, skal de køles af i et par minutter, før de tilsættes til skålen med dressingen. Til sidst kan du tilsætte finthakket rødløg, skåret agurk og æble, og røre det hele godt sammen.

Serveringsforslag

Skinkesalat er en alsidig ret, som kan serveres på mange forskellige måder. Her er nogle af vores favoritserveringsforslag:

  • Frokost: Skinkesalat smager fantastisk på en skive ristet rugbrød med lidt smør og frisk persille på toppen.
  • Sandwich: Brug skinkesalaten som fyld i en lækker sandwich sammen med sprød salat, tomat og agurk.
  • Aftensmad: Server skinkesalat som tilbehør til en lækker bøf eller kylling.
  • Julefrokost: Skinkesalat er en klassiker på det danske julefrokostbord og kan serveres sammen med sild, tarteletter og andre lækre juleretter.
  • Påskefrokost: Skinkesalat er også en populær ret til påskefrokosten og kan serveres sammen med påskelam og andre traditionelle påskefrokostretter.

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på hjemmelavet skinkesalat. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os på Instagram, hvis du prøver vores opskrift. Se også vores video for at se, hvordan vi tilbereder skinkesalaten.

Scroll to Top