Vi elsker at dele vores yndlingsopskrifter med jer, og i dag vil vi gerne præsentere en nem opskrift på løgtærte. Løgtærte er en klassisk ret, der er elsket af mange, og denne opskrift er så enkel, at selv nybegyndere kan lave den uden problemer.
Ingredienserne er få og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge løg, smør, mel, æg, mælk, salt og peber. Kogetiden er ikke lang, og stegetiden er heller ikke mere end 30 minutter. Vi har også inkluderet nogle tips til at gøre din tærte endnu mere lækker, så hold øje med dem.
Løgtærte har sin oprindelse i Frankrig, men er nu en populær ret i hele verden. Det er en af vores personlige favoritter, og vi er sikre på, at du vil elske denne opskrift lige så meget som vi gør. Sådan gør du: følg vores trin-for-trin guide, se vores video og billeder, og del din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.
Forberedelse og ingredienser
Når vi skal lave en lækker løgtærte, er det vigtigt at have de rigtige ingredienser og følge den rigtige forberedelse. Her er en liste over ingredienserne, og hvordan du forbereder tærtebunden og fyldet.
Forberedelse af tærtebunden
For at lave tærtebunden skal du bruge følgende ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 100 g smør
- 1/2 tsk salt
- 3-4 spsk koldt vand
Sådan gør du:
- Bland mel og salt i en skål.
- Skær smørret i små tern og smuldr det i melet med fingrene, indtil det ligner revet ost.
- Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml dejen med en gaffel eller hænderne. Dejen skal være blød og smidig.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud på et meldrysset bord.
- Beklæd en tærteform med dejen, og prik bunden med en gaffel.
- Læg bagepapir over dejen, og fyld tærteformen med bønner eller ris.
- Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Forberedelse af fyldet
Til fyldet skal du bruge følgende ingredienser:
- 500 g løg
- 2 spsk olie
- 100 g bacon i tern
- 3 æg
- 2 dl fløde
- 2 spsk creme fraiche
- 100 g revet ost
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1/2 tsk timian
Sådan gør du:
- Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
- Steg løgene i olie på en pande, indtil de er bløde og gyldne.
- Tilsæt bacon, og steg det med i et par minutter.
- Fordel løg- og baconblandingen i tærtebunden.
- Pisk æggene sammen med fløde, creme fraiche, salt, peber og timian.
- Hæld æggemassen over fyldet i tærtebunden.
- Drys den revne ost over tærten.
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter, indtil den er gylden og fast.
Tips: Server tærten med en grøn salat og evt. lidt ekstra timian på toppen.
Vi håber, at du vil nyde denne lækre løgtærte. Del gerne din mening og kommentarer med os!
Tilberedning og servering
Tilberedning og bagning
Til at starte med skal vi forberede dejen til løgtærten. Ingredienserne til dejen er mel, smør, vand og en knivspids salt. Dejen skal æltes godt og hvile i køleskabet i mindst 30 minutter inden den udrulles og lægges i tærteformen. Forbag tærtebunden i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader.
Mens tærtebunden er i ovnen, kan du forberede fyldet. Skær løg i tynde skiver og steg dem i en pande sammen med lidt smør, indtil de er bløde og gyldne. Tilsæt lidt balsamico og lad det simre i et par minutter. Fyldet kan også tilsættes lidt grøntsager eller kød efter smag.
Når tærtebunden er forbagt, kan fyldet hældes i og tærten bages i ovnen i yderligere 25-30 minutter ved 180 grader.
Servering og næringsindhold
Løgtærten er en klassisk madtærte, der kan serveres både til frokost og aftensmad. Vi anbefaler at servere tærten med en grøn salat og eventuelt et lækkert brød til.
Næringsindholdet i løgtærten afhænger af fyldet, men generelt er tærten rig på protein og fedt. En løgtærte kan også være en god mulighed for at få brugt rester fra køleskabet, da man kan tilføje forskellige ingredienser efter smag og behag.
Et tip til servering af løgtærten er at lade den køle lidt af inden servering, da fyldet kan være meget varmt. Vi håber, at du vil nyde denne lækre tærte, der er en favorit blandt mange.