Opskrift på lynboller: Hurtige og lækre boller på under en time

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har en lækker opskrift på lynboller, som vi gerne vil dele med jer. Disse boller er perfekte til en hurtig snack eller til morgenmaden, når du har travlt. De er lette at lave og kræver kun få ingredienser, som du sikkert allerede har derhjemme.

v2 34qar mwzqh Opskrift på lynboller: Hurtige og lækre boller på under en time

Ingredienserne til lynboller er meget simple og inkluderer mel, bagepulver, sukker, salt, mælk og smør. Du skal blot blande ingredienserne sammen, forme dejen til små boller og bage dem i ovnen i ca. 15 minutter. Det er nemt og hurtigt, og du kan tilføje dine egne favorit smagsgivere, som fx kanel eller chokolade.

Vi vil også gerne høre din mening om vores opskrift på lynboller. Har du prøvet den? Hvad synes du om resultatet? Del dine kommentarer og eventuelle tips til at forbedre opskriften med os. Vi har også inkluderet en video og billeder af processen, så du kan se, hvor let det er at lave disse lækre boller.

Læs også:  Opskrift på ristet havregryn til koldskål: Sådan laver du den perfekte topping

Fremgangsmåde

v2 34qau 2wqsn Opskrift på lynboller: Hurtige og lækre boller på under en time

Forberedelse

Først skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi skal bruge mel, sukker, salt, gær, mælk, smør, og et sammenpisket æg. Det er vigtigt, at smørret er blødt, og at mælken er lunken.

Herefter skal vi blande ingredienserne sammen i en skål og ælte dejen i ca. 10 minutter, indtil den er smidig og elastisk. Herefter skal dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.

Bagning

Når dejen har hævet, skal den æltes igen, og bollerne skal formes. Bollerne skal efterfølgende hæve i yderligere 30 minutter, inden de pensles med sammenpisket æg og bages i ovnen i ca. 10-12 minutter ved 200 grader.

Det er vigtigt at lægge bollerne på en bageplade med bagepapir og give dem god plads, så de kan hæve og blive luftige.

Servering

Lynbollerne kan serveres som en lækker snack eller som tilbehør til aftensmaden. De smager bedst, når de er varme og lige kommet ud af ovnen. Du kan også tilføje rosiner eller fuldkornsmel for en ekstra smagsoplevelse.

Tip og tricks

For at sikre, at bollerne bliver luftige og lækre, er det vigtigt at lade dem hæve ordentligt både før og efter formning. Det er også vigtigt at pensle dem med sammenpisket æg, så de får en flot og glansfuld overflade.

Ingredienser

  • 500g hvedemel
  • 50g sukker
  • 1 tsk salt
  • 25g gær
  • 2,5 dl lunken mælk
  • 75g blødt smør
  • 1 sammenpisket æg

Vi håber, at du vil nyde vores lynboller, og vi vil meget gerne høre din mening om opskriften i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:  Opskrift på Bailey is: Lær at lave den perfekte dessert med vores nemme opskrift
Scroll to Top