Opskrift på naanbrød: Enkel og lækker bagning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har alle prøvet at lave indisk mad derhjemme, men nogle gange kan det være svært at finde opskrifter på autentiske indiske retter. En af vores favoritter er naanbrød, et klassisk indisk madbrød, der kan bruges som en side til en række forskellige retter.

v2 31rj2 f6dvb Opskrift på naanbrød: Enkel og lækker bagning

Opskriften på naanbrød er faktisk ret simpel, og kræver ikke mange ingredienser. Det er en blanding af mel, gær, yoghurt, sukker og salt, og det tager kun omkring en time at lave. Stegetiden er også kort, så du kan have friskbagte naanbrød på bordet på ingen tid.

Vi har samlet nogle tips og tricks til at lave det perfekte naanbrød, så du kan imponere dine gæster eller forkæle dig selv derhjemme. Oprindelseslandet for naanbrød er Indien, hvor det er en fast del af den traditionelle madkultur. Følg vores opskrift og se vores video og billeder for at få en ide om, hvordan du gør det, og del din mening og kommentarer nedenfor.

Læs også:  Opskrift på kold kartoffelsalat med rygeost: En lækker og nem sommerside til grillmaden

Fremstilling af Naanbrød

v2 31rj5 1depn Opskrift på naanbrød: Enkel og lækker bagning

Ingredienser

For at lave naanbrød skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 500g mel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk gær
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, salt, sukker, bagepulver og gær i en skål.
  2. Tilsæt yoghurt, hvidløg, olivenolie og vand, og rør det hele sammen.
  3. Ælt dejen godt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
  4. Lad dejen hæve i ca. 1 time, indtil den er blevet dobbelt så stor.
  5. Del dejen op i 8-10 stykker, og rul dem ud til ovale eller runde naanbrød.
  6. Bag naanbrødene i en varm ovn på 250 grader i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne og luftige.

Tips og tricks

  • Hvis du vil have ekstra smag i dine naanbrød, kan du tilføje krydderier som spidskommen, koriander eller nigellafrø i dejen.
  • Hvis du ikke har en ovn, kan du også bage naanbrødene på en pande eller en bageplade.
  • Hvis du vil have ekstra bløde og luftige naanbrød, kan du pensle dem med smeltet smør eller hvidløgssmør, når de er færdigbagte.

Serveringsforslag

Naanbrød er perfekte som tilbehør til indiske retter som butter chicken eller chicken tikka masala. Du kan også servere dem med hummus, kødboller eller raita som en del af en vegetarisk menu. Prøv at grille naanbrødene og server dem med persille og krydderurter for en ekstra smagfuld oplevelse.

Vi håber, at du har fået lyst til at prøve vores opskrift på naanbrød. Del gerne din mening og dine kommentarer med os nedenfor, og husk at tjekke vores video for at se, hvordan vi laver naanbrødene. Bon appétit!

Læs også:  Opskrift på andesteg stegt dagen før: Sådan forbereder du en lækker julemiddag i god tid

Historien om Naanbrød

v2 31rjb 5w9gh Opskrift på naanbrød: Enkel og lækker bagning

Naanbrød er en populær indisk madret, som er kendt for sit saftige og lækre smag. Oprindelseslandet for naanbrødet er Indien, hvor det har været en fast del af den indiske madkultur i mange århundreder.

Traditionelt blev naanbrød bagt i en tandoor, som er en traditionel indisk lerovn. Brødet blev rullet ud i flade cirkler og derefter bagt i ovnen, indtil det var sprødt og gyldent.

I dag kan naanbrød laves på mange forskellige måder og med forskellige ingredienser. Nogle foretrækker at tilføje krydderier eller urter til dejen, mens andre foretrækker at bage brødet på en pande eller i en almindelig ovn.

Her er vores favoritopskrift på naanbrød:

Ingredienser:

  • 500 g mel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl yoghurt
  • 2 spsk olie
  • 2 dl vand

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker, salt og bagepulver i en stor skål.
  2. Tilsæt yoghurt, olie og vand, og ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
  3. Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hvile i ca. 1 time.
  4. Del dejen i 8 lige store stykker og rul dem ud i flade cirkler.
  5. Bag naanbrødene i en varm ovn ved 250 grader i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Tips:

  • Hvis du ønsker en mere krydret version af naanbrødene, kan du tilføje koriander, spidskommen eller chili til dejen.
  • Server naanbrødene varme med en lækker indisk ret som fx butter chicken eller tikka masala.

Vi håber, du vil nyde vores opskrift på naanbrød. Del gerne din mening og kommentarer nedenfor, og se vores video og billeder for mere inspiration.

Scroll to Top