Opskrift på pavlova: Sådan laver du den perfekte marengs-kage

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på pavlova – en lækker dessert fra Australien og New Zealand

v2 323l1 k8d88 Opskrift på pavlova: Sådan laver du den perfekte marengs-kage

Vi vil gerne dele vores favoritopskrift på pavlova, som er en populær nationaldessert i både Australien og New Zealand. Navnet stammer fra den russiske balletdanser Anna Pavlova, som besøgte begge lande i 1920’erne, og som begge lande tager æren for at have opfundet desserten.

Pavlova er en lækker og luftig marengskage, som serveres med flødeskum og friske bær. Den er nem at lave, men kræver lidt tålmodighed og præcision i forhold til kogetid og stegetid. Vi vil guide dig gennem opskriften og give dig tips til at få den perfekte pavlova. Vi vil også fortælle lidt om dessertens oprindelseslande og dele vores personlige mening om denne skønne dessert. Se med i vores video og nyd de lækre billeder af vores hjemmelavede pavlova. Del endelig din mening og kommentarer nedenfor!

Læs også:  Opskrift på figner i rom: En lækker og nem dessert til enhver lejlighed

Forberedelse og Bagning

v2 323l4 j80ve Opskrift på pavlova: Sådan laver du den perfekte marengs-kage

Forberedelse af Marengsbund

Før vi kan bage vores lækre pavlova, skal vi først forberede marengsbunden. Ingredienserne, som vi skal bruge, er æggehvider, sukker, majsstivelse, eddike, vaniljestang og en smule salt. Vi starter med at piske æggehviderne i en røremaskine, indtil de er stive og skinnende. Herefter tilsætter vi sukkeret lidt efter lidt, mens vi fortsætter med at piske. Når sukkeret er helt opløst, tilsætter vi majsstivelse, eddike, vaniljekornene og en smule salt. Vi pisker marengsmassen, indtil den er fast og glat.

Bagning af Pavlova

Nu er det tid til at bage vores pavlova. Vi tænder ovnen på 150 grader varmluft og forbereder en bageplade med bagepapir. Herefter fordeler vi marengsmassen på bagepladen, så den danner en rund form på ca. 20-25 cm i diameter. Vi sørger for at lave en lille fordybning i midten af marengsen, hvor fyldet senere kan komme. Pavlovaen skal bages i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter ved 100 grader. Når pavlovaen er færdigbagt, tager vi den ud af ovnen og lader den køle af på bagepladen i ca. 15 minutter, inden vi forsigtigt flytter den over på en tallerken eller et fad.

Det var vores tips og tricks til forberedelse og bagning af pavlova. Vi håber, at du vil prøve opskriften og nyde din egen pavlova. Del gerne din mening og kommentarer med os, og husk at tagge os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Dekoration og Servering

v2 323l9 y2nqo Opskrift på pavlova: Sådan laver du den perfekte marengs-kage

Forberedelse af Flødeskum og Bær

Når pavlovaen er færdigbagt, skal du forberede flødeskum og bær til at dekorere desserten. Vi anbefaler at bruge friske bær såsom jordbær, hindbær, blåbær eller kirsebær. Du kan også tilføje frisk frugt såsom kiwi eller skære chokolade i små stykker for at give pavlovaen en ekstra smag.

Læs også:  Opskrift på juleand: Sådan tilbereder du den perfekte julemiddag

For at lave flødeskum skal du piske piskefløde, indtil den er stiv. Det er vigtigt at piske fløden, indtil den er helt stiv, så den ikke falder sammen, når du tilsætter den til pavlovaen.

Anretning og Servering

Når flødeskum og bær er klar, kan du begynde at anrette og servere din pavlova. Vi anbefaler at placere pavlovaen på en tallerken og derefter tilføje flødeskum og bær på toppen. Du kan også dekorere pavlovaen med spiselige blomster for at give den et ekstra pift.

Husk at pavlovaen er en skrøbelig dessert, så vær forsigtig, når du anretter og serverer den. Vi anbefaler også at servere pavlovaen med det samme for at undgå, at den bliver blød.

Vi håber, at du vil nyde din pavlova og bruge vores tips til at lave en lækker sommerdessert. Del gerne dine billeder og din mening om opskriften i kommentarerne nedenfor.

Scroll to Top