Opskrift på Risalamande Cheesecake: En Lækker Julekage

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har fundet en lækker opskrift på risalamande cheesecake, som vi gerne vil dele med jer. Denne dessert er perfekt til julefrokosten eller som en sød afslutning på julemiddagen.

v2 34lxm r8bqj Opskrift på Risalamande Cheesecake: En Lækker Julekage

Ingredienserne til denne opskrift inkluderer blandt andet digestivekiks, smør, flødeost, sukker, vaniljesukker, risalamande og flødeskum. Kogetiden og stegetiden er ikke alt for lang, så det er en nem og hurtig opskrift at følge.

Vi har også nogle tips til, hvordan du kan gøre din risalamande cheesecake endnu mere lækker. Du kan for eksempel tilføje lidt revet appelsinskal for at give kagen en frisk smag. Oprindelseslandet for denne opskrift er ikke kendt, men det er en af vores favoritter. Sådan gør du:

Læs også:  Opskrift på pastasalat med grøn pesto - nem og lækker sommersalat

Fremstilling af Risalamande Cheesecake

v2 34lxp d4h1g Opskrift på Risalamande Cheesecake: En Lækker Julekage

Forberedelse af ingredienser

Før vi går i gang med at lave risalamande cheesecake, skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi skal bruge kiks til bunden, smør til at binde kiksebunden sammen, flødeost til ostecremen, grødris til risalamanden, flødeskum til at give ostecremen en let og luftig konsistens, og kirsebærgele til at give kagen et friskt pift. Derudover skal vi bruge husblas til at binde risalamanden sammen og til at give kirsebærgeleen en fast konsistens.

Fremgangsmåde for opskrift

For at lave risalamande cheesecake skal vi først lave kiksebunden. Vi knuser kiksene og blander dem med smeltet smør, indtil det bliver til en jævn masse. Massen hældes i en springform og trykkes godt ned, så den danner en fast bund.

Derefter skal vi lave risalamanden. Vi koger grødrisene i mælk og vanilje, indtil risene er møre. Herefter tilsætter vi sukker og hakkede mandler og lader det køle af. Husblasen udblødes i koldt vand, og tilsættes derefter til risalamanden.

Nu skal vi lave ostecremen. Vi pisker flødeosten sammen med flormelis og vaniljesukker, indtil det bliver en luftig og let masse. Herefter tilsætter vi flødeskum og rører forsigtigt rundt, indtil massen er ensartet.

Til sidst skal vi samle kagen. Vi hælder risalamanden i kiksebunden og fordeler ostecremen ovenpå. Kagen sættes i køleskabet i mindst 4 timer, så den kan sætte sig.

Når kagen er færdig, pynter vi den med kirsebærgele og hakkede mandler. Vi serverer den med kirsebærsauce og flødeskum.

Vi håber, at I vil nyde denne lækre risalamande cheesecake. Husk at dele jeres mening og kommentarer med os, og tag gerne et billede af jeres kage og del det på Instagram. Vi elsker at se jeres kreationer!

Læs også:  Opskrift på studenterbrød: En nem og lækker opskrift til studenterfesten
Scroll to Top