Opskrift på svinekæber med rødvin og rodfrugter

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på svinekæber: Lækre og hjemmelavede retter til buffet eller børnevenlige måltider

v2 31mad hgdb2 Opskrift på svinekæber med rødvin og rodfrugter

Svinekæber er en klassisk og velsmagende ret, som kan tilberedes på mange forskellige måder. Vi har samlet en opskrift på fyldte svinekæber, som er en favorit blandt både børn og voksne. Med en dej af mel og creme samt en lækker carbonara-fyld, kan du servere en imponerende og smagfuld ret til din næste buffet eller familieaften.

Ingredienser:

 • 4 svinekæber
 • 200 g mel
 • 50 g creme fraiche
 • 100 g revet parmesan
 • 100 g bacon
 • 2 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 spsk olie
 • Salt og peberkorn

Sådan gør du:

 1. Rens svinekæberne og skær dem i mindre stykker.
 2. Bland mel og creme fraiche sammen, indtil det bliver til en dej.
 3. Skær bacon, hvidløg og løg i små tern og steg det i olie, indtil det er gyldent.
 4. Tilsæt den revne parmesan og rør godt rundt.
 5. Fordel fyldet på svinekæberne og luk dem sammen med tandstikker.
 6. Vend svinekæberne i meldejen og steg dem i olie, indtil de er gyldne og sprøde.
 7. Server med en lækker sky og nyd din hjemmelavede ret.
Læs også:  Opskrift på tysk sauerkraut: Sådan laver du den traditionelle ret

Tips:

 • Kogetid og stegetid kan variere afhængigt af størrelsen på dine svinekæber.
 • Du kan også tilføje andre ingredienser til fyldet, f.eks. svampe eller grøntsager.
 • En video eller billeder kan være en god hjælp til at forstå opskriften bedre.
 • Del din mening og kommentarer om opskriften i kommentarfeltet nedenfor.

Tilberedning af svinekæber

v2 31maj Opskrift på svinekæber med rødvin og rodfrugter

Forberedelse af ingredienser

Før vi går i gang med at tilberede svinekæberne, skal vi sørge for at have alle ingredienserne klar. Vi starter med at skære løg og hvidløg i små tern og hakke timian. Derefter skærer vi svinekæberne i mindre stykker og krydrer dem med salt og peber.

Vi kan også tilføje andre grøntsager som gulerødder, selleri og porre for at give mere smag og fylde til retten. Hvis vi ønsker en mere intens smag, kan vi bruge mørk øl i stedet for almindelig øl.

Tilberedningsproces

For at tilberede svinekæberne skal vi først stege dem på panden i lidt smør, indtil de er brunede på alle sider. Derefter tager vi dem af panden og steger løg og hvidløg, indtil de er bløde og gyldne.

Herefter tilsætter vi svinekæberne tilbage i panden sammen med øl, bouillon og timiankviste. Vi kan også tilføje andre krydderier som laurbærblade og muskatnød for at give mere smag.

Nu skal retten simre i ca. 2-3 timer, indtil svinekæberne er møre og saucen er tyknet. Vi kan også tilføje nogle kartofler eller kartoffelmos som tilbehør, og servere retten med en frisk salat.

Tips og tricks

For at gøre tilberedningen nemmere kan vi også bruge en stegeso eller en ovn til at tilberede svinekæberne. Vi kan også tilføje æblecidereddike eller citronsaft for at give mere syrlighed til retten.

Læs også:  Opskrift på kartoffelsalat med olie/eddike dressing: En nem og lækker sommerside

Hvis vi ønsker en hurtigere tilberedningstid, kan vi også koge svinekæberne i stedet for at simre dem. Vi kan også tilføje nogle hasselnødder eller mandler for at give mere crunch til retten.

Næringsindhold og oprindelsesland

Svinekæber er en lækker og mørt stykke kød, der typisk stammer fra gris. Retten er fyldt med smag og er en populær simreret i Danmark. Vi kan også finde svinekæber i andre lande som Frankrig og Italien.

Næringsindholdet i svinekæber afhænger af tilberedningsmetoden og ingredienserne, der bruges. Generelt er svinekæber en god kilde til protein og jern.

Vi håber, at vores opskrift på svinekæber har givet dig inspiration til at lave din egen favoritversion. Del gerne dine egne tips og kommentarer nedenfor, og tag os i dine billeder og videoer på sociale medier.

Scroll to Top