Opskrift på teboller med kardemomme og rosiner

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på teboller

v2 3239i 6rvrk Opskrift på teboller med kardemomme og rosiner

Vi har en fantastisk opskrift på teboller, som vi gerne vil dele med jer. Disse lækre boller er perfekte til en hyggelig eftermiddagste eller som en sød snack til kaffen. Opskriften er nem at følge, og ingredienserne er nemme at finde i de fleste supermarkeder.

Ingredienserne til tebollerne er få, og de fleste vil have dem i deres køkkenskab allerede. Vi bruger mel, sukker, gær, mælk, smør og teblade til at lave vores teboller. Opskriften er meget fleksibel, så du kan tilpasse den til dine egne smagspræferencer. Vi har også inkluderet et par tips til at gøre processen endnu nemmere.

Læs også:  Opskrift på hummer: Sådan tilbereder du den perfekte hummer

Vi håber, at I vil nyde vores opskrift på teboller lige så meget som vi gør. Del gerne dine egne billeder og din mening om opskriften i kommentarerne nedenfor. Du kan også finde os på Facebook og Instagram, hvor vi deler mere inspiration til lækre opskrifter.

Ingredienser og Fremgangsmåde

v2 3239l giptp Opskrift på teboller med kardemomme og rosiner

Ingredienser

Til at lave vores lækre teboller, skal vi bruge følgende ingredienser:

  • 125 g smør
  • 5 dl vand
  • 2 æg
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 500 g hvedemel (til dejen)
  • 1 dl mælk
  • 150 g rosiner
  • 2 tsk kardemomme
  • 100 g hakket chokolade
  • 50 g margarine (til bagepladen)
  • 2 spsk honning

Fremgangsmåde

Følg disse trin for at lave de lækreste teboller:

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet.
  2. Lad blandingen køle af, indtil den er lunken.
  3. Opløs gæren i den lunkne blanding og tilsæt æggene.
  4. Tilsæt sukker og salt og rør godt rundt.
  5. Tilsæt 500 g hvedemel og rør godt rundt, indtil dejen er glat og ensartet.
  6. Tilsæt mælken og rør godt rundt.
  7. Tilsæt rosiner, kardemomme og chokolade og rør godt rundt.
  8. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, indtil dejen er blød og smidig.
  9. Lad dejen hæve i en time under et viskestykke på et lunt sted.
  10. Form dejen til små boller og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  11. Forvarm ovnen til 200 grader.
  12. Smør bagepladen med margarine eller beklæd den med bagepapir.
  13. Pensl bollerne med æg og honning.
  14. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og luftige.
  15. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Disse teboller er perfekte til en hyggelig eftermiddag med en kop te eller kaffe. Vi håber, at du vil nyde vores opskrift på teboller og glæder os til at høre din mening og eventuelle kommentarer.

Læs også:  Risalamande Recipe in English: Simple and Delicious
Scroll to Top