Opskrift på vaniljekranse med vaniljesukker – nem og lækker julebagning

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Vi har her en lækker opskrift på vaniljekranse med vaniljesukker, som er en klassisk julesmåkage, der altid er populær i Danmark. Disse småkager har en sprød konsistens og en dejlig smag af vanilje, som gør dem til en favorit hos mange.

v2 33ly8 Opskrift på vaniljekranse med vaniljesukker - nem og lækker julebagning

Ingredienserne til vaniljekranse er få og nemme at finde i supermarkedet. Du skal bruge smør, sukker, mel, æg og vaniljesukker for at lave disse lækre småkager. Kogetiden er kort, men det er vigtigt at have styr på stegetiden, så kagerne ikke bliver for bløde eller for hårde.

Vi har samlet nogle tips til at lave de perfekte vaniljekranse, så du kan imponere dine gæster med dine bagefærdigheder. Oprindelseslandet for vaniljekranse er Tyskland, men de er også meget populære i Danmark. Hvis du vil have en mere visuel guide til at lave vaniljekranse, kan du finde videoer og billeder på nettet. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift og dine egne erfaringer med at lave vaniljekranse, så tøv ikke med at dele dine kommentarer med os.

Læs også:  Opskrift på lækre kyskager med chokolade

Ingredienser og forberedelse

v2 33lyb 86c1l Opskrift på vaniljekranse med vaniljesukker - nem og lækker julebagning

Ingredienser

Til opskriften på vaniljekranse med vaniljesukker skal du bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Smør 250 g
Sukker 125 g
Æg 1 stk.
Hvedemel 375 g
Mandelmel 125 g
Mandler 50 g
Vaniljestang 1 stk.
Vaniljekorn 1 stk.
Vaniljesukker 1 tsk.
Salt 1 knivspids

Forberedelse

For at lave vaniljekranse med vaniljesukker, skal du følge disse trin:

  1. Hak mandlerne fint og kom dem i en skål sammen med mandelmelet.

  2. Skær vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekornene og vaniljesukkeret til skålen med mandelmelet og mandlerne.

  3. Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.

  4. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen med smørret og sukkeret.

  5. Tilsæt nu hvedemel og salt til skålen og ælt dejen sammen.

  6. Tilsæt til sidst skålen med mandelmelet og mandlerne til dejen og ælt det sammen, indtil det er en ensartet masse.

  7. Kom dejen i en sprøjtepose med stjerneformet tyl og sprøjt små kranse på bagepapir på en bageplade.

  8. Bag kranse i ovnen ved 175 grader i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne.

  9. Lad kranse køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Vi håber, du vil nyde at lave disse lækre vaniljekranse med vaniljesukker. Del gerne dine tips, din mening og kommentarer med os i kommentarfeltet nedenfor.

Bagning og opbevaring

v2 33lyi swuui Opskrift på vaniljekranse med vaniljesukker - nem og lækker julebagning

Bagning

Når vi bager vores hjemmelavede vaniljekranse med vaniljesukker, er det vigtigt at have det rette udstyr klar. Vi anbefaler at bruge bagepapir og en sprøjtepose med en stjernetyl til at forme kagerne. Placer kagerne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Læs også:  Opskrift på konfekt med marcipan: Sådan laver du lækre og nemme konfektstykker

Et tip til at få de perfekte vaniljekranse er at køle dejen i køleskabet i mindst en time, inden den formes og bages. Dette vil hjælpe med at holde formen på kagerne og give dem en sprød konsistens.

Opbevaring

For at sikre, at vores vaniljekranse holder sig friske og sprøde, anbefaler vi at opbevare dem i en tætsluttende beholder eller en kagedåse. Hvis du vil bevare deres sprødhed i længere tid, kan du placere dem på en rist og lade dem køle af, inden du opbevarer dem.

Hvis du har bagt en større mængde vaniljekranse, kan de også fryses ned og tages op igen efter behov. For at undgå, at de klistrer sammen, kan du placere dem i en enkelt lag i en tætsluttende beholder eller frysepose.

Vi håber, at disse tips vil hjælpe dig med at få de bedste hjemmelavede vaniljekranse med vaniljesukker. Del gerne din mening og kommentarer med os, og se vores video og billeder for at få mere inspiration til julens småkager.

Scroll to Top