Sidst opdateret: 8 oktober, 2024
Vi elsker alle en lækker æblekage, især når den er bagt i ovnen og fylder hjemmet med duften af varme æbler og kanel. Der er noget helt unikt ved at lave en æblekage fra bunden og tage sig tid til at forberede ingredienserne og vente på, at kagen er færdigbagt. Derfor vil vi i denne artikel dele en skøn opskrift på æblekage bagt i ovnen.
Ingredienserne til denne æblekage er enkle og nemme at finde i ethvert supermarked. Du skal bruge æbler, sukker, kanel, mel, smør og æg. Kogetiden er omkring 20 minutter, og bagetiden i ovnen er cirka 45 minutter. Vi har også nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din æblekage endnu bedre, så den bliver din nye favorit.
Denne æblekage opskrift er en klassisk opskrift fra Danmark, og det er en af vores personlige favoritter. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan kagen skal se ud, når den er færdig. Vi vil også gerne høre din mening om denne opskrift, så tøv ikke med at dele dine kommentarer og erfaringer med os. Sådan gør du:
Grundlæggende trin for opskrift på æblekage bagt i ovn
Ingredienser
Til denne opskrift på æblekage i ovn skal du bruge følgende ingredienser:
- 6-7 æbler (afhængigt af størrelsen)
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3 æg
- 150 g mel
- 1 tsk. kanel
- 50 g mandelflager
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g rasp
Du kan vælge at bruge forskellige slags æbler, men vi anbefaler at bruge en blanding af røde Ingrid Marie, Belle de Boskoop og Elstar æbler for den bedste smag.
Fremgangsmåde
Sådan gør du:
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukkeret.
- Pisk æggene i en skål og tilsæt dem til smørret og sukkeret.
- Tilsæt mel, kanel, vaniljesukker og mandelflager og rør det hele sammen.
- Tilsæt æblestykkerne og rør forsigtigt rundt.
- Smør en tærteform eller en springform med smør og drys rasp i bunden.
- Hæld dejen i formen og drys med lidt ekstra rasp på toppen.
- Bag æblekagen i ovnen ved 180 grader i ca. 45-50 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennembagt.
- Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den skæres i stykker og serveres.
Serveringsforslag
Æblekage bagt i ovn er perfekt som dessert til aftensmaden eller som en lækker snack til eftermiddagskaffen. Server den lun med en klat flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis. Du kan også prøve at servere den med en skefuld græsk yoghurt og et drys kanel for en sundere variant.
Variationer og tips
Her er et par tips og variationer til opskriften på æblekage bagt i ovn:
- Tilføj en spiseskefuld citronsaft til æbleblandingen for en frisk smag.
- Erstat mandelflagerne med hakkede nødder eller makroner for ekstra knas.
- Prøv at lave æblekagen med pærer eller tilsæt lidt revet ingefær for en anderledes smag.
- Drys lidt marmelade eller slik på toppen af kagen inden bagning for en ekstra sød og sprød overflade.
Vi håber, du vil nyde denne nemme og lækre opskrift på æblekage bagt i ovn. Del gerne dine egne variationer og din mening i kommentarerne nedenfor.