Opskrift på lækre æblemuffins med kanel og vanilje

Kok & Madanmelder hos | laura.madsen@menuboxen.dk | Hjemmeside | + indlæg

Laura Madsen er en talentfuld dansk kok, forfatter og redaktør for Menuboxen.dk, hvor hun skriver om måltidskasser og deler opskrifter på kager og andet. Kendt for sin kreativitet i køkkenet og evnen til at formidle madlavning, inspirerer hun med en blanding af traditionelle og moderne teknikker.

Opskrift på æblemuffins

v2 34v4y Opskrift på lækre æblemuffins med kanel og vanilje

Vi har en fantastisk opskrift på æblemuffins, som vi gerne vil dele med jer. Disse muffins er perfekte til eftermiddagskaffen eller som en sød snack til madpakken. De er lette at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Ingredienserne inkluderer blandt andet æbler, kanel og sukker. Vi har også inkluderet tips til at gøre dine muffins endnu mere lækre. Oprindelseslandet for denne opskrift er ikke specifikt, men det er en populær opskrift i Danmark og mange andre lande.

Sådan gør du: Følg vores trin-for-trin guide og du vil have lækre æblemuffins på ingen tid. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan de skal se ud undervejs. Del din mening og kommentarer om opskriften på vores Facebook-side eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for mere madinspiration.

Læs også:  Opskrift på hummer: Sådan tilbereder du den perfekte hummer

Ingredienser og Forberedelse

v2 34v51 6ouss Opskrift på lækre æblemuffins med kanel og vanilje

Ingredienser

Til disse saftige æblemuffins med kanel skal vi bruge følgende ingredienser:

Ingredienser Mængde
Smør 100 g
Sukker 150 g
Æg 2 stk.
Hvedemel 200 g
Kanel 2 tsk.
Bagepulver 2 tsk.
Æble 2 stk.
Kardemomme 1 tsk.
Salt 1 knivspids
Hasselnødder 50 g
Vaniljesukker 1 tsk.
Yoghurt 1 dl
Brun farin 50 g
Chokolade 50 g
Smeltet smør 50 g

Forberedelse

Vi starter med at forvarme ovnen til 180 grader varmluft. Imens kan vi forberede ingredienserne.

Vi begynder med at skrælle æblerne og skære dem i små tern. Herefter hakker vi hasselnødderne groft og smelter smørret.

I en stor skål pisker vi sukker og smør sammen, indtil det er luftigt. Derefter tilsætter vi æggene, ét ad gangen, og pisker det godt sammen.

I en anden skål blander vi hvedemel, kanel, bagepulver, kardemomme og salt sammen. Derefter tilsætter vi langsomt melblandingen til smørblandingen og rører det sammen, indtil det er ensartet.

Til sidst tilsætter vi æbletern, hasselnødder, vaniljesukker, yoghurt, brun farin og smeltet smør, og rører det sammen, indtil det er ensartet.

Bagning og Servering

Nu er det tid til at fordele dejen i muffinforme. Vi kan bruge papirforme eller silikoneforme, alt efter hvad vi har til rådighed.

Vi fylder formene ca. 2/3 op og bager dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Når muffinsene er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af i formene i ca. 5 minutter, inden vi tager dem ud og lader dem køle helt af på en bagerist.

Disse æblemuffins med kanel er perfekte til eftermiddagskaffen eller som en sød afslutning på aftensmaden. Pynt dem gerne med lidt ekstra æbletern og hakket chokolade, hvis du ønsker det. Vi håber, du nyder dem lige så meget som vi gør!

Læs også:  Opskrift på sandkage: Lær at bage en lækker klassiker
Scroll to Top