Sidst opdateret: 21 oktober, 2024
Opskrift på æblemuffins
Vi har en fantastisk opskrift på æblemuffins, som vi gerne vil dele med jer. Disse muffins er perfekte til eftermiddagskaffen eller som en sød snack til madpakken. De er lette at lave og kræver ikke mange ingredienser.
Ingredienserne inkluderer blandt andet æbler, kanel og sukker. Vi har også inkluderet tips til at gøre dine muffins endnu mere lækre. Oprindelseslandet for denne opskrift er ikke specifikt, men det er en populær opskrift i Danmark og mange andre lande.
Sådan gør du: Følg vores guide trin for trin, og du får hurtigt lækre æblemuffins. Vi har også inkluderet en video og billeder, så du kan se, hvordan de skal se ud undervejs. Del gerne dine tanker og kommentarer om opskriften på vores Facebook-side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for mere madinspiration.
Ingredienser og Forberedelse
Ingredienser
Til disse saftige æblemuffins med kanel skal vi bruge følgende ingredienser:
Ingredienser | Mængde |
---|---|
Smør | 100 g |
Sukker | 150 g |
Æg | 2 stk. |
Hvedemel | 200 g |
Kanel | 2 tsk. |
Bagepulver | 2 tsk. |
Æble | 2 stk. |
Kardemomme | 1 tsk. |
Salt | 1 knivspids |
Hasselnødder | 50 g |
Vaniljesukker | 1 tsk. |
Yoghurt | 1 dl |
Brun farin | 50 g |
Chokolade | 50 g |
Smeltet smør | 50 g |
Forberedelse
Vi starter med at forvarme ovnen til 180 grader varmluft. Imens kan vi forberede ingredienserne.
Vi begynder med at skrælle æblerne og skære dem i små tern. Herefter hakker vi hasselnødderne groft og smelter smørret.
I en stor skål pisker vi sukker og smør sammen, indtil det er luftigt. Derefter tilsætter vi æggene, ét ad gangen, og pisker det godt sammen.
I en anden skål blander vi hvedemel, kanel, bagepulver, kardemomme og salt sammen. Derefter tilsætter vi langsomt melblandingen til smørblandingen og rører det sammen, indtil det er ensartet.
Til sidst tilsætter vi æbletern, hasselnødder, vaniljesukker, yoghurt, brun farin og smeltet smør, og rører det sammen, indtil det er ensartet.
Bagning og Servering
Nu er det tid til at fordele dejen i muffinforme. Vi kan bruge papirforme eller silikoneforme, alt efter hvad vi har til rådighed.
Vi fylder formene ca. 2/3 op og bager dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
Når muffinsene er færdigbagte, tager vi dem ud af ovnen og lader dem køle af i formene i ca. 5 minutter, inden vi tager dem ud og lader dem køle helt af på en bagerist.
Disse æblemuffins med kanel er perfekte til eftermiddagskaffen eller som en sød afslutning på aftensmaden. Pynt dem gerne med lidt ekstra æbletern og hakket chokolade, hvis du ønsker det. Vi håber, du nyder dem lige så meget som vi gør!